Contacto

Filloy Consultors


Travessera de Gràcia, 56 3o 1a
08006 Barcelona

T 934 191 986
F 934 050 220
@ filloy@filloy.com

cerrar

Inici |Sala de premsa | GRUP 20

blog

Sala de premsa
Client: GRUP 20

Grup20 i el REVA estableixen ponts de col·laboració en la defensa dels interessos de les firmes mitjanes davant els nous reptes de la professió audito

El REVA considera que “el posicionament de Grup20 és primordial per defensar el paper de les firmes mitjanes davant la nova Llei d'Auditoria”

Barcelona, 6 d'Abril de 2010.- El Plenari de Grup20- Fòrum de Reflexió, Debat i Opinió d'Auditoria, format per divuit firmes mitjanes d'auditoria, s'ha reunit amb el President del Registre d'Economistes Auditors (REVA), Carlos Puig de Travy, i amb el President a Catalunya de la mateixa organització, Emilio Álvarez, per tractar sobre els nous reptes que ha d'afrontar la professió auditora.

Durant la trobada s'ha debatut sobre l'impacte de la nova Llei d'Auditoria i com aquesta afectarà a les firmes denominades mitjanes, que són les que, en major part, integren el Grup20. Des del REVA es considera que “el posicionament de Grup20 és primordial per defensar els interessos de les firmes mitjanes davant la nova Llei d'Auditoria”.

Grup20 adverteix de les conseqüències de l'aplicació de la nova Llei d'Auditoria, que significarà una concentració molt important del mercat de l'auditoria. Així es vol posar de manifest el paper prioritari de les firmes mitjanes, que poden dur a terme treballs d'auditoria de qualitat a un ventall molt ampli de clients amb els estàndards de transparència i qualitat que el mercat exigeix al sector.

Aquest contacte entre Grup20 i el nou President del REVA ha establert un canal de comunicació entre les dues organitzacions per seguir col·laborant en el futur en objectius comuns per millorar l'exercici de l'auditoria i defensar el desenvolupament professional de les firmes mitjanes. A més s'ha iniciat el protocol per a l'organització i col·laboració en sessions de formació conjuntes.

El Grup20, format per divuit mitjanes empreses d'auditoria, es reuneix amb Patronal Catalana Cecot

Els membres del Fòrum de Reflexió, Debat i Opinió d’Auditoria s’han reunit també amb PIMEC i Fòrum Carlemany

Barcelona, 21 de gener de 2010.- La Comissió de Representació del Grup20 s’ha reunit amb David Garrofer, Secretari General de la patronal catalana CECOT i Enric Rius, Assessor Fiscal Comptable de CECOT a la seu de l’organització empresarial a Terrassa per tal de per mostrar-li la preparació i l’experiència de les divuit firmes que actualment integren el Grup20.

Els membres de la Comissió de Representació van presentar els objectius i filosofia del Grup20 de manera que va quedar obert el canal de comunicació entre les dues organitzacions per a possibles accions de divulgació de l’activitat auditora i la realització conjunta de diferents programes de formació per a empresaris.

Per la seva part, els representants de CECOT van oferir als membres del Grup20 la possibilitat de participar en col·loquis, debats i conferències que pugui organitzar CECOT.

En el marc de les relacions institucionals portades a terme, els membres del Grup20 també s’ha reunit amb Joan Buscà, Membre del Comitè Executiu i President de la Comissió Econòmico-Fiscal de la patronal PIMEC -que representa les micro, petites i mitjanes empreses i els autònoms de Catalunya-, així com amb Marc Sansalvadó, President de l’organització empresarial gironina Fòrum Carlemany amb l’objectiu de col·laborar amb les diferents organitzacions per tal d’aconseguir una millora de l’exercici professional de l’auditoria en un mercat on la transparència informativa és vital.

L’ ICAC agraeix les aportacions de Grup20, com a interlocutor de l'organisme amb les firmes mitjanes

Els membres de Grup20 van exposar la seva opinió sobre
la nova Llei d'Auditoria

Barcelona, 22 de Febrer de 2010.- Grup20- Fòrum de Reflexió, Debat i Opinió d'Auditoria, format per divuit signatures mitjanes d'auditoria, es reuneix amb el President de l'Institut de Comptabilitat i Auditoria de Comptes (ICAC), José Antonio Gonzalo, per abordar diferents punts de caràcter tècnic que actualment influeixen en el desenvolupament professional de les signatures denomines mitjanes, que són les que, en la seva major part, integren el Grup20.

Barcelona, 22 de Febrer de 2010.- Grup20- Fòrum de Reflexió, Debat i Opinió d'Auditoria, format per divuit firmes mitjanes d'auditoria, es reuneix amb el President de l'Institut de Comptabilitat i Auditoria de Comptes (ICAC), José Antonio Gonzalo, per abordar diferents punts de caràcter tècnic que actualment influeixen en el desenvolupament professional de les firmes denominades mitjanes, que són les que, en la seva major part, integren el Grup20.

A la trobada, a la que ha assistit una comissió de Grup20 formada per Víctor Alió (AUDALIA) i Joan Miró (GM AUDITORS), han participat també Cándido Gutiérrez, Sotsdirector General de Control Tècnic del ICAC i Eva Castellanos, Sotsdirectora General de Normes Tècniques d'Auditoria del ICAC.

Durant la reunió es van explorar dos dels aspectes de la futura Llei d'Auditoria que afectaran de forma molt important a les firmes mitjanes. D'una banda, la seva capacitat per al desenvolupament de treballs en les empreses definides com d'interès públic i, per l'altre, les fortaleses i els riscos en quant a la responsabilitat de l'auditor principal sobre els comptes dels components dels grups d'empreses.

Aquest primer contacte entre Grup20 i el nou President del ICAC ha establert un canal de comunicació entre les dues organitzacions per seguir col·laborat en el futur en objectius comuns per millorar l'exercici professional de l'auditoria. Aquesta col·laboració es veurà afavorida pel caràcter transversal de Grup20, ja que aquest està obert a les tres corporacions actualment existents –REVA, REGA i l'Institut de Censors Jurats de Comptes.

4 de 4