Contacto

Filloy Consultors


Travessera de Gràcia, 56 3o 1a
08006 Barcelona

T 934 191 986
F 934 050 220
@ filloy@filloy.com

cerrar

Inici |Sala de premsa | Arxiu: Juliol de 2010

blog

Sala de premsa
Arxiu: Juliol de 2010

El Centre Tecnològic Leitat inicia el compte enrera per a la inauguració de la seva nova seu corporativa a Terrassa

El nou edifici, de 9.000 metres quadrats de superfície, es caracteritza per la seva sostenibilitat, innovació tecnològica i la integració en l’entorn i es preveu que es finalitzi al mes de setembre

Barcelona, 27 de juliol de 2010.- El Centre Tecnològic Leitat inicia el compte enrere per a la finalització de les obres de construcció i la inauguració de la seva nova seu corporativa a Terrassa, el més gran i modern edifici innovador dedicat a la investigació, ubicat al costat de la Ciutat Audiovisual de Terrassa.

Aquest nou edifici neix de la necessitat de creixement del centre, actualment ubicat a la seu del Acondicionamiento Tarrasense, un edifici modernista de 1914 catalogat com a patrimoni històric.

L’immoble, de 9.000 metres quadrats i construït per B01 Arquitectes, ha estat concebut per donar resposta a les necessitats pròpies d’un centre com Leitat: sostenibilitat, innovació tecnològica, funcionalitat, qualitat mediambiental i integració amb l’entorn. Malgrat el volum i les dimensions de l’edifici, la seva integració harmònica amb el paisatge fa que l’edifici, a una certa distància, només sigui visible per les plaques fotovoltaiques.

La nova construcció, que es caracteritza per ser innovador en tecnologies i qualitat mediambiental, ha estat concebut perquè a la façana sud s’ubiquin els despatxos, amb protecció solar de lames orientables i replegables, mentre que en la façana nord hi van els laboratoris, dotats amb les últimes tecnologies, i tallers. Les àrees més públiques, com el showroom, el museu, l’auditori, les aules o el menjador, s’han disposat en les zones centrals del conjunt.

La voluntat de Leitat de mirar el futur tecnològic ha implicat que la construcció de la nova seu a Terrassa hagi estat compromès amb els objectius tant d’eficàcia, innovació i creativitat com en l’ús de les noves tecnologies estructurals i d’instal·lacions (“ambient intelligence”) de la domòtica i de la qualitat mediambiental.

Igualment, properament s’iniciaran els treballs de construcció del nou edifici que el centre tecnològic construirà al districte de la innovació 22@Barcelona.

La Ministra de Ciència, Innovació i Tecnologia, Cristina Garmendia, ha visitat les obres de la nova seu de Leitat a Terrassa

La Ministra de Ciència, Innovació i Tecnologia, Cristina Garmendia, ha visitat les obres de la nova seu de Leitat a Terrassa

El nou edifici, de 9.000 metres quadrats de superfície, es caracteritza per la seva sostenibilitat, innovació tecnològica i la integració en l’entorn

Barcelona, 12 de juliol de 2010.- La Ministra de Ciència, Innovació i Tecnologia, Cristina Garmendia, acompanyada per l’alcalde de Terrassa, Pere Navarro, han visitat les obres de la nova seu del Centre Tecnològic  Leitat a Terrassa.

El president del Leitat, Eusebi Cima, ha estat l’encarregat de presentar a la ministra la nova seu corporativa de la institució que neix de la necessitat de donar resposta al creixement del centre, actualment ubicat a la seu del Acondicionamiento Tarrasense, un edifici modernista del 1914 catalogat com a patrimoni històric.

L’immoble, de 9.000 metres quadrats i construït per B01 Arquitectes, ha estat concebut per donar resposta a les necessitats pròpies d’un centre com Leitat: sostenibilitat, innovació tecnològica, funcionalitat, qualitat mediambiental i integració amb l’entorn. La seva integració harmònica amb el paisatge ha originat que l’edifici, a distància, només sigui visible per les plaques fotovoltaiques.

La realitat serà la d’un artefacte revestit d’un material totalment reflectant que repetirà els arbres del bosc (i per tant desapareixerà com a tal edifici) però  tindrà les llargues obertures en vidre transparent, de manera que es veuran les persones treballant, a les seves taules o laboratoris, en mig d’un bosc.

1 de 1