Contacto

Filloy Consultors


Provença, 175, Àtic 2ª
08036 Barcelona

T 934 191 986
F 934 050 220
@ filloy@filloy.com

cerrar

Inici |Sala de premsa | GRUP 20

blog

Sala de premsa
Client: GRUP 20

Renovació de la junta directiva de Grup20

Renovació de la junta directiva de Grup20

Mercè Martí (Kreston Iberaudit), Presidenta; Pere Ruiz (Faura Casas), Vicepresident; Ramón Riera (Vir Audit), Secretari; Noelia Acosta (Audiaxis), Tresorera; i Joan Siurana (Moore Stephens Addveris), Vocal.

Desembre de 2017.- El Plenari de Grup20- Fòrum de Reflexió, Debat i Opinió d'Auditoria- ha aprovat per unanimitat la renovació de la Junta Directiva de l'Associació amb la reelecció de Mercè Martí (Kreston Iberaudit) com a Presidenta, Pere Ruiz (Faura Casas) com a Vicepresident, Ramón Riera (Vir Audit) com a Secretari i Noelia Acosta (Audiaxis) com a Tresorera. La Junta es completa amb la incorporació d'un nou membre, Joan Siurana (Moore Stephens Addveris), com a Vocal. 

La renovada Junta Directiva seguirà amb gestió de l'Associació durant els propers dos anys.

L'Associació està configurada per destacades empreses del sector de l'auditoria que representen un 10 % de la facturació total del mercat espanyol i un 40 % de la facturació de les firmes mitjanes.

Grup20 lidera iniciatives de debat com el principal interlocutor de les firmes mitjanes amb els representants institucionals del sector de l'auditoria.

La renovada Junta Directiva vol seguir promovent l'exercici professional dels auditors i debatre sobre tots els aspectes relacionats amb l'auditoria, el seu paper en la societat i, en general sobretot el referent a la transparència de la informació financera i econòmica.

GRUP20, L'ASSOCIACIÓ DE FIRMES MITJANES D'AUDITORIA, REIVINDICA L'AUDITORIA DELS COMPTES DEL SECTOR PÚBLIC LOCAL

GRUP20, L'ASSOCIACIÓ DE FIRMES MITJANES D'AUDITORIA, REIVINDICA L'AUDITORIA DELS COMPTES DEL SECTOR PÚBLIC LOCAL

Grup20, l'Associació de les principals firmes mitjanes d'auditoria, amb la finalitat d'augmentar la transparència de les entitats locals, reivindica que els ajuntaments d'una certa dimensió, a partir d'uns 5.000 habitants, tinguin l'obligació de ser sotmesos periòdicament a una auditoria externa, bé sigui pels propis òrgans públics de control o per auditors privats contractats per col•laborar en aquestes funcions. 

Actualment, només un percentatge inferior al 10% de les entitats locals –entre municipis, mancomunitats, empreses municipals i fundacions– són sotmesos a algun tipus d'auditoria externa. 

Des de Grup20 consideren que és necessari reforçar els actuals controls com una mesura per afavorir la transparència, tal i com ha manifestat l’Instituto de Censores Jurados de Cuentas de España (ICJCE), que presentarà els paràmetres –dimensions de població i volum del pressupost, entre altres– que al seu judici podrien delimitar els municipis subjectes a aquesta exigència. 

Grup20 se suma a la proposta del ICJCE de crear un marc de l'auditoria pública que defineixi, a més, el mecanisme de selecció dels auditors i els seus honoraris i els tipus d'auditoria exigibles als municipis, i constituir un regulador i un registre oficial específics.

Grup20 donarà suport al ICJCE en aquest projecte, així com a totes aquelles iniciatives que persegueixin aquest mateix objectiu de millorar la transparència en l'activitat econòmica pública i privada.

L'ASSOCIACIÓ GRUP20 DE FIRMES D'AUDITORIA HA CELEBRAT EL SEU 20È ANIVERSARI, AMB UNA CONFERÈNCIA A CÀRREC D'ORIOL AMAT SOBRE LA TRANSPARÈNCIA ECONÒMIC

L'ASSOCIACIÓ GRUP20 DE FIRMES D'AUDITORIA HA CELEBRAT EL SEU 20È ANIVERSARI, AMB UNA CONFERÈNCIA A CÀRREC D'ORIOL AMAT SOBRE LA TRANSPARÈNCIA ECONÒMIC

Coincidint amb la celebració del seu 20è Aniversari, l'Associació Grup20- Fòrum Reflexió, Debat i Opinió d'Auditoria- ha organitzat una Conferència sobre els temes clau del sector de l'auditoria, posant l'accent principalment en la transparència del sistema econòmic.


La trobada ha comptat amb la participació del Conseller de la CNMV, Catedràtic de la UPF, president del REC i ACCID, Oriol Amat, qui ha presentat la conferència “La transparència i els valors com a factor de competitivitat”. Durant la seva intervenció, Amat ha destacat la importància de la transparència econòmica per evitar la desconfiança dels mercats i la corrupció. Ha explicat també que la transparència aporta més rendibilitat a les empreses i que està vinculada als valors d'excel·lència, innovació, eficiència, treball en equip i compromís. Ha destacat també que la Responsabilitat Social Corporativa i la transparència són factors clau de les principals empreses més valorades del món com són Apple, Amazon, Google, Berckshire o Starbucks.


Durant la trobada, els membres de la Junta directiva de Grup20: Mercè Martí (IBERAUDIT KRESTON), Presidenta; Pere Ruiz (FAURA CASAS), Vicepresident; Joan Camps (OLIVER CAMPS), Secretari; i Josep Suades (PLETA AUDITORES), Tresorer; han destacat “el treball realitzat per l'Associació durant els seus 20 anys d'història, en els quals ha reivindicat l'articulació de mesures prioritàries que contribueixin a enfortir la imatge de la professió, creant un canal de transmissió de les inquietuds i reflexions dels professionals del sector sobre la necessitat d'independència de l'auditor.”


L'acte del 20è Aniversari de Grup20 ha comptat amb la participació de Joan B. Casas, degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya, qui va ser també membre fundador de Grup20 el 1994. Casas ha valorat la importància de comptar amb un Fòrum Reflexió, Debat i Opinió d'Auditoria, liderat per les principals firmes mitjanes del sector.

La vicepresidenta del Govern de la Generalitat es reuneix amb el Grup20 per parlar sobre els concursos per a les auditories de l’administració pública

La vicepresidenta del Govern de la Generalitat es reuneix amb el Grup20 per parlar sobre els concursos per a les auditories de l’administració pública


La Vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, ha mantingut una reunió de treball amb una representació de la Associació Grup20-Foro de Reflexió, Debat i Opinió d’Auditoria, per tractar sobre la millora de la transparència i la concurrència a les bases per la convocatòria del concursos per l’adjudicació del treballs d’auditoria de la administració i empreses públiques.

A la reunió de més d’una hora de durada, els representants de Grup20: Pere Ruiz, Josep Suades i Joan Mallafré, han tramès a la Vicepresidenta les opinions e inquietuds d’aquest grup com a màxim representant de les empreses mitjanes d’auditoria a Catalunya sobre el negatiu ressò que ha merescut la publicació de les bases dels darrers concursos d’auditoria convocats per empreses publiques limitant de fet la participació a algunes firmes multinacionals.

La Vicepresidenta ha reiterat a Grup20 la ferma aposta del Govern de la Generalitat per la defensa i promoció de les firmes catalanes i els ha convocat per un nova trobada al mes de setembre, en la que se estudiaran les condicions idònies per aconseguir la màxima concurrència als concursos públics de la Administració catalana, a partir de garantir la màxima transparència i la assequibilitat per a tothom.

                  Grup20
 
Fòrum de Reflexió, Debat i Opinió d'Auditoria
L'Associació Grup20 està formada actualment per vint-i-dues firmes mitjanes del sector de l'auditoria, que representen el deu per cent de la facturació total del mercat espanyol i un quaranta per cent de la facturació de les firmes mitjanes.
Grup20 va néixer fa quinze anys de la iniciativa de mitjanes firmes d'auditoria que van decidir crear un Fòrum de Reflexió, Debat i Opinió sobre els aspectes relacionats amb l'auditoria, sobre el seu paper en la societat i, en general, sobretot allò que fa referència a la transparència de la informació econòmica i financera.

GRUP20, Fòrum de reflexió, debat i opinió d’auditoria, denuncia el concurs públic de TV3

L'Associació Grup20, Fòrum de Reflexió, Debat i Opinió d'Auditoria, denuncia el concurs públic convocat per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals per a la realització de les auditories de la pròpia empresa de Televisió de Catalunya, Catalunya Radio i TVC Multimèdia, S.L., per un valor estimat segons la convocatòria de 140.000,00 € anuals.

El sorprenent de la convocatòria és que en una de les seves clàusules s'exigeix per poder concórrer, justificar la solvència financera, demostrant que la xifra de negocis de la firma auditora és superior als 100 milions d'euros anuals, la qual cosa naturalment deixa fora de les opcions a gairebé totes les firmes d'auditoria.


Segons el rànquing de firmes més conegut, només les quatre grans firmes internacionals reuneixen aquest requisit. És paradoxal exigir com a garantia de solvència per a un concurs de com a màxim 140.000 euros, una facturació superior als 100 milions d'euros, especialment quan la Comissió Europea va emetre recentment el conegut com a “Llibre Verd”, en el qual entre altres coses, expressava la seva inquietud per la concentració de l'activitat d'auditoria en les  conegudes com les “quatre grans”.


És incomprensible que una entitat pública argumenti la “solvència financera” per introduir pràctiques restrictives de la competència, totalment contràries a la normativa internacional i a les recomanacions de la Unió Europea per facilitar una major presència al mercat de l'auditoria de les firmes mitjanes.


Per descomptat la transparència pública es basa en la realització d'auditories, però també en processos de concurrència en els quals no s'introdueixin condicions absurdes per excloure a tantes firmes auditores nacionals la qualitat i professionalitat de les quals estan fora de qualsevol dubte.

 


Fòrum de Reflexió, Debat i Opinió d'Auditoria

L'Associació Grup20 està formada actualment per vint-i-dues firmes mitjanes del sector de l'auditoria, que representen el deu per cent de la facturació total del mercat espanyol i un quaranta per cent de la facturació de les firmes mitjanes.

 

Grup20 va néixer fa quinze anys de la iniciativa de mitjanes firmes d'auditoria que van decidir crear un Fòrum de Reflexió, Debat i Opinió sobre els aspectes relacionats amb l'auditoria, sobre el seu paper en la societat i, en general, sobretot allò que fa referència a la transparència de la informació econòmica i financera.

1 de 4