Contacto

Filloy Consultors


Travessera de Gràcia, 56 3o 1a
08006 Barcelona

T 934 191 986
F 934 050 220
@ filloy@filloy.com

cerrar

Inici |Sala de premsa | Arxiu: Març de 2011

blog

Sala de premsa
Arxiu: Març de 2011

Els assajos clínics amb cèl·lules mare aplicades a persones amb lesió medul·lar centren el debat del I Congrés Mundial de Reparació de la Médul·la

Els assajos clínics amb cèl·lules mare aplicades a persones amb lesió medul·lar centren el debat del I Congrés Mundial de Reparació de la Médul·la

Més de cent investigacions internacionals han participat en el “First International Spinal Cord Repair Meeting” (I Congrés Internacional de Reparació de la Medul·la Espinal), organitzat per la Fundació Step by Step per a la rehabilitació de lesionats medul·lars a l’Hospital Duran i Reynals.


El congrés s’ha centrat en els primers assajos amb cèl·lules mares aplicades a persones amb lesió medul·lar, que ha presentat el Dr. Carlos Lima, neuròleg i neuropatòleg del hospital CHLO-Egaz Moniz de Lisboa. 


Per la seva part, el Dr. Kessler ha explicat els avenços en investigació sobre la formació de la cicatriu que es desenvolupa després de la lesió medul·lar, la cicatriu glial. Basant-se en la teoria que amb la modificació de sistemes de senyalització es podria regular la cicatriu glial i facilitar la regeneració de les prolongacions neuronals especialitzades a conduir l’impuls nerviós. Ha tractat també de l’efecte de les molècules denominades IKVAV PA a la medul·la lesionada, que podrien ajudar a reduir la cicatriu. 


El Dr. Geoffrey Raisman, director de la Unitat de Reparació de la Medul·la Espinal de l’Institut de Neurologia de la Universitat de Londres, ha presentat un estudi amb cèl·lules olfactives adultes que podrien ajudar a restablir les connexions neuronals a la medul·la espinal i el cervell. Ha explicat els seus experiments amb rates amb lesions en estructures nervioses del braç i coll que més endavant podrien aplicar-se a lesions medul·lars i cerebrals.


Finalment, el Dr. François Feron, del departament de Neurobiologia del Centre Nacional de Recerca Científica de la Facultat de Medicina de Marsella (França), ha exposat la seva experiència en la teràpia de transplantament de cèl·lules mare per reparar la medul·la lesionada i el paper de la Vitamina D com a neuroprotectora i neuroregenerativa després d’una lesió medul·lar. 


Per acabar s’ha destacat la importància d’estudiar i posar en comú les diferents vies d’investigació de la reparació de la medul·la espinal. 


Frederic Crespo, president de la Fundació Step by Step, ha afirmat que “l’èxit d’aquesta cimera científica i del resultat obtingut garanteixen anticipadament l’organització de futures edicions”. 


Iberaudit acollirà a Marbella el Congrés Europeu de la Xarxa Mundial d'Auditoria Kreston International

Iberaudit acollirà a Marbella el Congrés Europeu de la Xarxa Mundial d'Auditoria Kreston International

La xarxa mundial d'auditoria Kreston International, present en 94 països amb 740 oficines i un equip de 20.234 professionals, celebrarà a Marbella el seu proper Congrés Europeu, que organitzarà juntament amb el seu partner a Espanya, Portugal i Andorra, Iberaudit Auditores. 


El congrés de Kreston tindrà lloc els propers 9, 10, i 11 de juny i tractarà sobre les principals oportunitats i reptes de l'auditoria a nivell mundial i comptarà amb diferents sessions tècniques sobre auditoria i fiscal. 


Elena Ramírez, responsable d'internacional d’Iberaudit, ha valorat positivament “la situació de Kreston en la tretzena posició del rànquing d'auditores a nivell mundial, com a conseqüència de la incorporació de noves firmes i del creixement de les actuals”.


Segons Alfonso Pérez Pretel, President d’Iberaudit, “el Congrés té com a finalitat estudiar les estratègies a curt termini per situar-se entre les deu primeres del món, així com crear ponts entre els diferents membres europeus de Kreston”.


Per la seva part, Francisco Aguilar, Vicepresident Executiu de Iberaudit i responsable de l'organització del congrés, ha destacat la “capacitat de les oficines i professionals que constitueixen Iberaudit per situar Espanya, Portugal i Andorra entre els països amb més representació dins de la xarxa d'auditoria”. 


L'elecció d'Espanya per albergar el proper congrés europeu de Kreston es deu a la important repercussió de l'activitat d’Iberaudit dins de la xarxa Internacional Kreston i al creixement de la firma durant els últims mesos, amb el nomenament de Mercè Martí (Vicepresidenta Executiva de Iberaudit) com a nova presidenta de Grup20, Fòrum de Reflexió, Debat i Opinió d'Auditoria. 

1 de 1