Contacto

Filloy Consultors


Travessera de Gràcia, 56 3o 1a
08006 Barcelona

T 934 191 986
F 934 050 220
@ filloy@filloy.com

cerrar

Inici |Sala de premsa | 22@Barcelona

blog

Sala de premsa
Client: 22@Barcelona

22@Update Breakfast gener 2012: Disseny i Creativitat Empresarial

22@Update Breakfast gener 2012: Disseny i Creativitat Empresarial

 

La primera edició del breakfast del 2012, organitzada en col·laboració amb Barcelona Centre del Disseny (BCD) va presentar el disseny i la creativitat com a elements clau per incentivar el desenvolupament empresarial. La trobada va tenir lloc a l’Auditori de l’edifici Media-TIC, situat al districte del 22@.

Van donar la Benvinguda Josep Miquel Piqué, Ajuntament de Barcelona, i Pau Herrera, president de la Comissió Executiva de BCD Barcelona Centre de Disseny. Ambdós van destacar la importància estratègica del disseny i la vocació de Barcelona per impulsar aquesta activitat i per potenciar la marca Barcelona, tant per sortir fora com per propiciar que els dissenyadors estrangers s’instal·lin a la ciutat. El BCD té com a funció la innovació del disseny cap el producte i l’empresa.

En primer lloc, Carlos Rabate, responsable d’Operacions en la xarxa d’SW d’Indra va presentar el seu llibre ‘Las ruedas mágicas de la creatividad’ i va parlar sobre les noves tècniques existents per reformar la imaginació i posar en pràctica un nou paradigma de creativitat a les empreses. Rabate va dir que tothom pot modificar el seu cervell per mirar obertament el món que ens envolta. “L’aprenentatge limita allò que veiem”, el cervell es contrau a partir d’un cert moment, i l’ésser humà viu repetint tot allò que ha après. “L’aprenentatge no és metafísic sinó físic –va dir”.

Tot seguit, Enric Pericas, arquitecte i director d’Elements Urbans d’ESCOFET 1886, va parlar sobre l’aposta pels valors de la investigació i la creativitat de forma dialogada i costant amb els arquitectes i dissenyadors. ESCOFET és una empresa amb una llarga i fructífera trajectòria que està celebrant els seus 125 anys d’existència dissenyant  i creant solucions per a l’espai urbà. Recentment va rebre el premi de la Cambra de Comerç de Barcelona.

Per finalitzar el breakfast del mes de gener, Josep Miquel Piqué va dir que és important que les empreses innovin, que tinguin present la importància del repte de la creativitat per sortir endavant. El 22@ té oberts diverses mecanisme d’ajuda per col·laborar amb les empreses i les persones que es dirigeixen al districte.
 
Josep Miquel Piqué va anunciar que el Breakfast de febrer estarà dedicat a explicar tot allò que passi al
World Mobile Congress que tindrà lloc a Barcelona del 27 de febrer a l’1 de març.

La 2a edició de HiT Barcelona supera els 2.000 visitants amb un 25% d’inversors

La segona trobada mundial basada en el coneixement, idees revolucionàries i grans oportunitats de negoci va registrar un total de 2.083 visitants provinents de 31 països, superant així les previsions inicials d’assistència.

Durant els dos dies  (16 i 17 de juny) que va durar el saló, englobat en el marc de Bizbarcelona, HiT va servir de punt de trobada internacional entre els millors emprenedors provinents d’arreu del món, en especial de Silicon Valley, i els 36 capitals risc més exitosos a nivell global on els emprenedors assistents, provinents de 31 països, van poder realitzar 1.815 reunions amb tots ells amb l’objectiu de donar a conèixer la seva empresa i poder obtenir el finançament internacional que els pugui fer líders del mercat global.

A més a més es van realitzar 17 ponències i taules rodones sobre tendències d’nversió i innovació empresarial. Durant  la primera jornada es van organitzar xerrades sobre possibilitats i reptes de futur i es van exposar diversos exemples de casos d’èxit empresarial, mentre que en la segona, els debats es van centrar en les novetats i tendències dels sectors econòmics de major projecció, especialment quatre: IT, Multimedia, Cleantech i Healthcare, i també es va fer una sessió especial sobre el vehicle elèctric.

Per a més informació: http://www.22barcelona.com/content/view/844/90/lang,ca/

22@Barcelona i Pimec han organitzat avui una jornada sobre finançament, tecnologia i formació en la post crisi

    •    Les més de 150 empreses participants han conegut les noves línies de finançament, formació i aplicacions tecnològiques que existeixen

Barcelona 27 de gener de 2010.-  22@Barcelona i Pimec han organitzat aquest matí al Centre Internacional de Negocis de Catalunya una jornada sobre finançament, tecnologia i formació en l’etapa de post crisi en la que han participat més de 150 empreses.

L’acte ha comptat amb la participació del Tinent d’Alcalde d’Hisenda i Promoció Econòmica, Jordi William Carnes, la regidora del districte de Sant Andreu, Gemma Mumbrú, el President de PIMEC, Lluís Bahamonde, la Presidenta de l’Associació d’Empreses del Polígon industrial del Bon Pastor, Montserrat Ferrer, el Secretari de l’Associació d’empreses i institucions de 22@Barcelona i el Conseller Delegat de 22@Barcelona, Josep Miquel Piqué.

Els assistents a la jornada, provinents del polígon industrial del Bon Pastor i del districte 22@Barcelona, han conegut, de la ma dels centres tecnològics del 22@Barcelona, l’Entitat Nacional d’Innovació (ENISA), Barcelona Activa i KIMbcn quins són els serveis que es poden oferir a les empreses i quines vies de finançament i aplicacions tecnològiques per a les empreses existeixen.

Les associacions de Parcs Industrials i Tecnològics APTE i CEPE, la Escuela de Organización Industrial (EOI) i la Empresa Nacional de Innovación (ENISA) també han participat en la jornada per presentar el projecte COPIT, un programa de cooperació que te l’objectiu d’aconseguir millorar la competitivitat i fomentar el desenvolupament de negoci de les empreses dels Parcs Industrials amb les dels Parcs Tecnològics.

22@Barcelona, PIMEC, CECOT i IL·3-Universitat de Barcelona han ofert als assistents un nou servei de formació gratuïta per a empreses tradicionals que s’ha creat aquest any. Aquest servei consisteix en un programa de tallers de formació i acompanyament per a la professionalització de la gestió empresarial de les empreses tradicionals.

Finalment el Tinent d’Alcalde d’Hisenda i Promoció Econòmica, Jordi William Carnes ha conclòs l’acte encoratjant a les empreses del 22@Barcelona i del Polígon Industrial del Bon Pastor a aprofitar les eines de finançament, formació i tecnologia que se’ls han presentat i a crear sinèrgies entre elles per tirar endavant grans projectes internacionals.


El Conseller Delegat de 22@Barcelona, Josep M.Piqué ha estat escollit un dels set experts mundials en innovació que assessoren a Xile

Barcelona, 25 de gener de 2010.-  El Conseller Delegat de 22@Barcelona, Josep M. Piqué, que va participar del 19 al 22 de gener dins del panell internacional que avalua l’estratègia nacional d’innovació del govern de Xile, ha estat escollit un dels set experts mundials en innovació que assessoren el Consell Nacional d’Innovació per a la Competitivitat de Xile (CNIC)

Aquest Consell Nacional te la missió d’ avaluar els progressos del govern de Xile en la seva estratègia d’innovació  per a proposar una agenda que resumeixi  els objectius que s’han d’assolir en un horitzó de 10 anys i que serà entregada a la Presidenta Michelle Bachelet i al nou President de la República el proper mes de  març.

En el marc d’aquest Consell Nacional d’Innovació, i dins del panell internacional, el Conseller Delegat de 22@Barcelona va presentar la ponència: “desafiaments polítics en la implementació del foment a la innovació” i va participar en les reunions per a la  creació de l’agenda 2010-2020 d’innovació del govern de Xile.

A banda del Conseller Delegat de 22@Barcelona aquest grup d’experts està format pel sr. Morris Teubal, Director del Grup de Política de Desenvolupament Industrial d’Israel, el sr. Michael Sargent, Director dels Comitès de Coordinació d’Investigació de Tecnologies Web de la Companyia d’Administració del Mercat Elèctric, el sr. Irwin Feller, professor de la Universitat de Minnesota, el sr. Charles Sabel, professor de l’escola de lleis de la universitat de Columbia, el sr. Michael Crawford, especialista sènior en educació del Banc Mundial i el sr. Erik Arnold, Director Executiu de Technopolis-group, empresa consultora líder global en polítiques d’investigació i d’innovació.

La Asociacion Electrotecnica Española (AEE) i la Fundació Electrotècnica Catalana instal·len la seva seu al districte 22@Barcelona

L’AEE que va ser creada l’any 1930 enguany celebrarà el seu 80è aniversari

Barcelona 21, de gener de 2010. La asociación electrotecnica Española i la fundació electrotècnica catalana instal·len la seva seu al districte 22@Barcelona i tenen previst l’inici d’activitats a partir del 1 de febrer de 2010 a la seva nova seu situada al carrer Pamplona, 92-94.

La AEE és una entitat sense ànim de lucre que té com a finalitat principal el desenvolupament i foment de la formació, així com els serveis avançats de l'Electrotècnia entre empreses, professionals, associacions i altres fundacions relacionades amb el sector electrotècnic. També és objectiu fundacional de l'entitat les actuacions de difusió del coneixement de les aplicacions de l’electricitat.

L’associació, fundada el 1930, i que enguany celebrarà el seu 80è aniversari, ha manifestat que: “Entrar en plenitud en el segle XXI després de 80 anys d'existència exigeix una modernització de les nostres instal·lacions i, sobretot, un marc de referència tecnològic com és el 22@Barcelona”.

Entre els seus associats hi ha entitats col·laboradores com la Confederació del Metall, ACTECIR, GGE, CETIB, CETIM, APDI, AGEM i altres entitats de rellevant acompliment en el sector.

L’AEE es caracteritza per desenvolupar i impartir activitat formativa específica i adaptada a les necessitats del sector elèctric. Actualment està liderant el projecte Electra que és un intent de fomentar la inserció de la dona en el sector laboral elèctric, organitza conferències i visites tècniques, actua per delegació de l’ICAEN com a gestor del lloguer d'instrumentació energètica, participa en l'edició de publicacions d'interès relacionades amb l'univers de l'Electrotècnia i elabora dictàmens i informes allà on la seva opinió és requerida.

1 de 1