Contacto

Filloy Consultors


Travessera de Gràcia, 56 3o 1a
08006 Barcelona

T 934 191 986
F 934 050 220
@ filloy@filloy.com

cerrar

Inici |Sala de premsa | Arxiu: Juliol de 2011

blog

Sala de premsa
Arxiu: Juliol de 2011

GRUP20, Fòrum de reflexió, debat i opinió d’auditoria, denuncia el concurs públic de TV3

L'Associació Grup20, Fòrum de Reflexió, Debat i Opinió d'Auditoria, denuncia el concurs públic convocat per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals per a la realització de les auditories de la pròpia empresa de Televisió de Catalunya, Catalunya Radio i TVC Multimèdia, S.L., per un valor estimat segons la convocatòria de 140.000,00 € anuals.

El sorprenent de la convocatòria és que en una de les seves clàusules s'exigeix per poder concórrer, justificar la solvència financera, demostrant que la xifra de negocis de la firma auditora és superior als 100 milions d'euros anuals, la qual cosa naturalment deixa fora de les opcions a gairebé totes les firmes d'auditoria.


Segons el rànquing de firmes més conegut, només les quatre grans firmes internacionals reuneixen aquest requisit. És paradoxal exigir com a garantia de solvència per a un concurs de com a màxim 140.000 euros, una facturació superior als 100 milions d'euros, especialment quan la Comissió Europea va emetre recentment el conegut com a “Llibre Verd”, en el qual entre altres coses, expressava la seva inquietud per la concentració de l'activitat d'auditoria en les  conegudes com les “quatre grans”.


És incomprensible que una entitat pública argumenti la “solvència financera” per introduir pràctiques restrictives de la competència, totalment contràries a la normativa internacional i a les recomanacions de la Unió Europea per facilitar una major presència al mercat de l'auditoria de les firmes mitjanes.


Per descomptat la transparència pública es basa en la realització d'auditories, però també en processos de concurrència en els quals no s'introdueixin condicions absurdes per excloure a tantes firmes auditores nacionals la qualitat i professionalitat de les quals estan fora de qualsevol dubte.

 


Fòrum de Reflexió, Debat i Opinió d'Auditoria

L'Associació Grup20 està formada actualment per vint-i-dues firmes mitjanes del sector de l'auditoria, que representen el deu per cent de la facturació total del mercat espanyol i un quaranta per cent de la facturació de les firmes mitjanes.

 

Grup20 va néixer fa quinze anys de la iniciativa de mitjanes firmes d'auditoria que van decidir crear un Fòrum de Reflexió, Debat i Opinió sobre els aspectes relacionats amb l'auditoria, sobre el seu paper en la societat i, en general, sobretot allò que fa referència a la transparència de la informació econòmica i financera.

1 de 1