Contacto

Filloy Consultors


Travessera de Gràcia, 56 3o 1a
08006 Barcelona

T 934 191 986
F 934 050 220
@ filloy@filloy.com

cerrar

Inici |Sala de premsa | Arxiu: Novembre de 2015

blog

Sala de premsa
Arxiu: Novembre de 2015

22@NETWORK BCN CONSTATA EL CREIXEMENT DE L’ACTIVITAT I EL PODER D’ATRACCIÓ DEL DISTRICTE 22@ PER A GRANS EMPRESES I INSTITUCIONS

22@NETWORK BCN CONSTATA EL CREIXEMENT DE L’ACTIVITAT I EL PODER D’ATRACCIÓ DEL DISTRICTE 22@ PER A GRANS EMPRESES I INSTITUCIONS

L’Associació d’Empreses i Institucions 22@Network bcn, formada per més de  100 empreses i presidida per Ramon Salabert, constata el creixement de l’activitat i el poder d’atracció del districte 22@ per a grans empreses i institucions compromeses amb la innovació. L’últim cas ha estat el de Henkel Ibérica, companyia líder en marques de consum i tecnologia, que ha traslladat la seva seu corporativa al districte de la innovació, concretament al complex CornerStone, amb l’objectiu de “treballar en un espai que combina modernitat, mobilitat, eficiència i sostenibilitat”. 

Juntament amb Henkel, dues noves empreses s’han incorporat també a l’Associació d’Empreses i Institucions 22@Network bcn. Es tracta de SOSMÀTIC, dedicada a l’assistència informàtica telefònica, i de Pal Robotics, pionera en la fabricació de robots androides, aplicables al món de l’empresa.

Innovació i lideratge del Districte
Les últimes activitats i reconeixements sobre innovació, excel•lència i internacionalització al districte de la innovació 22@ situen al centre tecnològic CINC, membre de 22@Network bcn, com a un dels millors centres de negocis d’Espanya, i al Youth Hostel Twentytú, també membre de l’Associació, com a establiment turístic certificat amb el Biosphere Responsible Tourism per la seva aposta pel turisme responsable. Així mateix Alstom, des de la seva seu mundial al districte 22@, ha consolidat el creixement de la seva divisió eòlica a mercats estrangers amb contractes de mil milions en diferents països.

Activitat creixent
El districte 22@ creix en nombre d’empreses i institucions, compta ja amb 8.000 empreses que donen feina a 95.000 professionals, el 75% dels quals tenen estudis universitaris, el 42% es dediquen a activitats econòmiques i el 30% a activitats intensives en coneixement. Creix també l’activitat empresarial i institucional en el camp de la innovació. 

EL III CONGRÉS INTERNACIONAL DE REPARACIÓ DE LA MEDUL·LA ESPINAL D’STEP BY STEP HA PRESENTAT EL TREBALL DEL DOCTOR NORD-AMERICÀ REGGIE EDGERTON

EL III CONGRÉS INTERNACIONAL DE REPARACIÓ DE LA MEDUL·LA ESPINAL D’STEP BY STEP HA PRESENTAT EL TREBALL DEL DOCTOR NORD-AMERICÀ REGGIE EDGERTON

La Fundació Step by Step, centre de rehabilitació especialitzat en lesions medul•lars i el recolzament a la recerca, ha celebrat avui al Recinte Modernista de l'Hospital de Sant Pau de Barcelona la tercera edició del Congrés Internacional de Reparació de la Medul•la Espinal (III International Spinal Cord Repair Meeting ISCORE’15).

Durant el Congrés, en el que hi han participat experts de referència d’Estats Units, Canadà, França i Escòcia, el Doctor Reggie Edgerton, Professor del Departament de Neurobiologia de la Universitat de Califòrnia Los Angeles (UCLA), USA, ha presentat un estudi recent en el que ha aconseguit que cinc lesionats amb paràlisis completa puguin moure parcialment les seves cames, mitjançant una estimulació de la medul•la espinal amb implants electrònics no invasius a través de la pell. El Doctor ha combinat aquest tractament amb l’entrenament del lesionat amb l’exosquelet Esko, també utilitzat a la Fundació Step by Step, que permet als lesionats aixecar-se i caminar durant el seu tractament de rehabilitació. 

“L'estimulació transcutània  permet estimular la medul•la espinal de tal forma que pot activar circuits que reconecten el cervell a les neurones que controlen els músculs”, ha explicat Edgerton. Els  resultats de l'estudi suggereixen que el corrent elèctric desperta aquests circuits, que estaven “adormits” en lloc de morts.

Per la seva part, el Dr. François Giuliano, del Raymond Poincaré Hospital de París, ha anunciat l’ús de la teràpia gènica, introduint gens que eliminen els espasmes que provoquen la degeneració de la bufeta o la pèrdua de control voluntari. Aquesta nova línia d’investigació treballarà en millorar les dificultats que poden experimentar els lesionats medul•lars, especialment a aquells amb lesions més greus.

El Dr. F.J. Rodríguez, de l’Hospital de Paraplègics de Toledo, ha explicat que està treballant en un estudi amb rates que pretén aplicar a persones mitjançant el transplantament de cèl•lules mesenquimals, en pacients amb lesions recents, inferiors a 72 hores, amb l’objectiu de tractar i millorar determinat tipus lesions.

L’acte ha comptat amb la presència de Frederic Crespo, president de la Fundació Step by Step, i dels membres del  Comitè Científic Organitzador del Congrés el Dr. Filip Lim de la Universidad Autónoma de Madrid i la Dra. Victoria Moreno, del CIPF (Centro de Investigación Príncipe Felipe de Valencia), així com del Dr. Miguel Ángel González, cap de la Unitat de Lesió Medul•lar de l’Hospital Vall d’Hebron i vicepresident de la Fundació Step by Step, qui ha avançat que “s’estan realitzant investigacions prometedores per tractar als lesionats medul•lars que veuran els seus resultats d’aquí deus anys”. 

El ISCORE’15 és el major Congrés sobre els avenços en la recerca biomèdica entorn a la recuperació de la funció de la medul•la espinal, i ha comptat amb la participació de clínics, neurocirurgians i biòlegs moleculars que volen convertir el seu coneixement en opcions terapèutiques pels lesionats medul•lars. 

GRUP20, L'ASSOCIACIÓ DE FIRMES MITJANES D'AUDITORIA, REIVINDICA L'AUDITORIA DELS COMPTES DEL SECTOR PÚBLIC LOCAL

GRUP20, L'ASSOCIACIÓ DE FIRMES MITJANES D'AUDITORIA, REIVINDICA L'AUDITORIA DELS COMPTES DEL SECTOR PÚBLIC LOCAL

Grup20, l'Associació de les principals firmes mitjanes d'auditoria, amb la finalitat d'augmentar la transparència de les entitats locals, reivindica que els ajuntaments d'una certa dimensió, a partir d'uns 5.000 habitants, tinguin l'obligació de ser sotmesos periòdicament a una auditoria externa, bé sigui pels propis òrgans públics de control o per auditors privats contractats per col•laborar en aquestes funcions. 

Actualment, només un percentatge inferior al 10% de les entitats locals –entre municipis, mancomunitats, empreses municipals i fundacions– són sotmesos a algun tipus d'auditoria externa. 

Des de Grup20 consideren que és necessari reforçar els actuals controls com una mesura per afavorir la transparència, tal i com ha manifestat l’Instituto de Censores Jurados de Cuentas de España (ICJCE), que presentarà els paràmetres –dimensions de població i volum del pressupost, entre altres– que al seu judici podrien delimitar els municipis subjectes a aquesta exigència. 

Grup20 se suma a la proposta del ICJCE de crear un marc de l'auditoria pública que defineixi, a més, el mecanisme de selecció dels auditors i els seus honoraris i els tipus d'auditoria exigibles als municipis, i constituir un regulador i un registre oficial específics.

Grup20 donarà suport al ICJCE en aquest projecte, així com a totes aquelles iniciatives que persegueixin aquest mateix objectiu de millorar la transparència en l'activitat econòmica pública i privada.

NOVÈ DINAR-COL·LOQUI “ÀGORA 22@NETWORK BCN”: GENÍS ROCA DESTACA EL VALOR DE L’ÈTICA EMPRESARIAL COM A AVANTATGE COMPETITIU

NOVÈ DINAR-COL·LOQUI “ÀGORA 22@NETWORK BCN”: GENÍS ROCA DESTACA EL VALOR DE L’ÈTICA EMPRESARIAL COM A AVANTATGE COMPETITIU

L’Associació 22@Network bcn ha organitzat el novè dinar-col·loqui “Àgora 22@Network bcn”, que té com a objectiu acostar les últimes innovacions tecnològiques al lideratge social i empresarial de la ciutat des del districte de la Innovació. 

Aquest dinar-col·loqui ha tancat el segon cicle de conferències d’enguany amb la ponència  â€œTransformació Digital. Tendències tecnològiques per al 2016” a càrrec de Genís Roca, soci president de Roca Salvatella, qui ha analitzat les tendències de l'anomenada transformació digital i la manera com està alterant els entorns personals, professionals i empresarials.

La conferència s’ha centrat en les tendències de l'evolució tecnològica i en les fites organitzatives i empresarials per a l'any 2016. Genís Roca ha destacat “la importància que l’àrea de management de les empreses estudiï el seu pla estratègic i de negoci abans d’afrontar la transformació digital, actualment i cada vegada més, basada en la gestió de dades, després de les anteriors etapes centrades primer en la millora de la logística i més recentment en la reputació de marca”.

Finalment ha remarcat “el valor de l’ètica empresarial com a avantatge competitiu” i ha assegurat que “l’ètica serà el motor del disseny dels nous productes i serveis, així com dels nous models de negoci”.

Genís Roca ha estat escollit el 2013 i 2014 pel diari El Mundo com un dels 25 espanyols més influents en Internet per la seva capacitat d'interpretació dels canvis tecnològics i socioeconòmics. Compta amb més de 25 anys d'experiència en creació de projectes a Internet, direcció d'empreses i exploració del potencial de les xarxes. Ha estat director general d’Infonomía, gerent de les iniciatives a Internet de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i director de microinformàtica a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Manté seccions estables en diferents mitjans de comunicació i és coautor del primer llibre publicat a Espanya sobre el fenomen de la Web 2.0. Actualment és membre, entre d’altres, del Consell Assessor en Tecnologies de la Informació i la Comunicació de la Generalitat de Catalunya i membre del Consejo de Expertos del Sistema de Acreditación de Competencias en Tecnologías de la Información y la Comunicación. 

L’acte ha estat presidit per Ramon Salabert, President de 22@Network bcn, qui ha destacat “l’èxit del format Àgora 22@Network bcn per a la difusió de coneixement i transmissió dels darrers avenços tecnològics.”

Amb aquesta sessió sobre la “Transformació Digital” s’ha tancat el segon cicle de conferències Àgora 22@Network bcn, una cita exclusiva per a la divulgació de les tendències globals que condueixen el procés de canvi tecnològic, social i empresarial, mitjançant el debat per l’acció davant les oportunitats de creixement econòmic, especialment vinculades a les noves tecnologies. En els anteriors col•loquis s’han tractat temes com les Smart Cities, el big data, els drones, la impressió 3D, les oportunitats Post Mobile World Congress, la indústria 4.0, la Internet de les coses o el Cloud.

CONGRÉS INTERNACIONAL DE L'AUDITORA I CONSULTORA IBERAUDIT KRESTON AMB LA PARTICIPACIÓ DE FRANCK PARKER, PRESIDENT DE LA XARXA MUNDIAL KRESTON

CONGRÉS INTERNACIONAL DE L'AUDITORA I CONSULTORA IBERAUDIT KRESTON AMB LA PARTICIPACIÓ DE FRANCK PARKER, PRESIDENT DE LA XARXA MUNDIAL KRESTON

La firma de serveis d'auditoria, consultoria, fiscal i outsourcing IBERAUDIT Kreston, amb oficines a Espanya, Andorra i Portugal, ha celebrat a Bilbao el seu Congrés anual amb la presència de Franck Parker, president de Kreston, xarxa mundial d'auditoria, present a més de 100 països, amb més de 600 oficines i integrada per de 20.000 professionals.

Durant el Congrés Jon Lisby, CEO de Kreston, ha destacat “l'increment del 6% dels beneficis del sector a nivell mundial” i ha valorat temes destacats en el sector com són els plans de successió, el reclutament i retenció del personal, les noves eines tecnològiques o l'expansió de l'oferta de serveis.

Per la seva banda, Mercè Martí Queralt, Presidenta Executiva d’BERAUDIT Kreston, ha presentat l'informe de resultats de la firma, que en el seu últim exercici ha facturat 20 milions d'euros, i ha destacat la consolidació del seu posicionament nacional “amb un increment de la seva facturació en 2014 del 11% en relació a l'exercici anterior”. Ha valorat també la sòlida aposta de la firma per la internacionalització i la “importància de la reelecció d'Elena Ramírez, responsable de l'àrea internacional d’IBERAUDIT Kreston, com a membre del Board de la xarxa mundial d'auditoria Kreston International”. 

Com a amfitrió, ha inaugurat el Congrés Juan Luis Gomeza, Vicepresident Executiu de la firma i soci de l'oficina de Bilbao. La trobada ha comptat amb les conferències de Franck Parker, president de Kreston; Darío Zamorano, soci de Kreston BSG (Mèxic); i d'Antonio Garamendi, President de la Confederació Espanyola de la Petita i Mitja Empresa (CEPYME) i de CONFEMETAL; així com Vicepresident de la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE). La clausura del Congrés ha estat a càrrec d'Arturo Díaz, Vicepresident Executiu de IBERAUDIT Kreston.


1 de 2