Contacto

Filloy Consultors


Travessera de Gràcia, 56 3o 1a
08006 Barcelona

T 934 191 986
F 934 050 220
@ filloy@filloy.com

cerrar

Inici |Sala de premsa | Arxiu: Juny de 2018

blog

Sala de premsa
Arxiu: Juny de 2018

Jaume Roura, proclamat nou president del Gremi del Motor de Barcelona

Jaume Roura, proclamat nou president del Gremi del Motor de Barcelona

Denuncia en la seva presa de possessió: “La injusta persecució de les administracions públiques contra la mobilitat privada”

“Fa falta recordar que el sector automobilístic aporta gairebé un 12 per cent del PIB espanyol i més d’un milió i mig de llocs de treball estables i un alt percentatge d'aquestes dades es generen a Catalunya”

Jaume Roura ha estat proclamat nou president del Gremi del Motor de Barcelona amb l'unànime suport dels seus afiliats i coincidint amb el 60è aniversari de la fundació d'una associació patronal que defensa els interessos dels seus més de mil agremiats i col·laboradors que totalitzen 1.100 punts de venda del sector de l'automoció. 

Com a cinquè president del Gremi, Jaume Roura exercirà el càrrec durant els pròxims quatre anys i succeeix a Miquel Donnay que ha exercit la presidència durant els últims dotze anys.

Roura, que també presideix FECAVEM, la patronal catalana del sector, ha anunciat avui en prendre possessió de la presidència del Gremi que “amb el suport dels també presidents de les Associacions de Girona, Tarragona i Lleida, ens proposem treballar units en la defensa dels interessos dels empresaris del sector enfront de la injusta persecució que estan duent a terme les diferents administracions contra la mobilitat privada”.

Fecavem agrupa a empreses dedicades a la venda i postvenda de vehicles, un sector que en el seu conjunt ocupa a 53.000 persones. Aquesta patronal catalana defensa els interessos del col•lectiu i denuncia el tracte de les administracions públiques: “som víctimes d'un procediment injust, quan el nostre col·lectiu empresarial aporta ocupació estable i duradora”.

I com a gran coneixedor de l’economia espanyola i del sector de l'automoció a escala nacional, Jaume Roura, com a actual president d’ANCOSAT (Associació Nacional de Concessionaris SEAT) i després d'haver presidit també durant els últims cinc anys la Patronal Espanyola FACONAUTO (Federació d'Associacions de Concessionaris de l'Automoció), recorda que: “el sector és una molt important font d'ingressos per a la Hisenda Pública, fa falta recordar que el sector automobilístic aporta gairebé un 12 per cent del PIB espanyol i més d’un milió i mig de llocs de treball estables i un alt percentatge d'aquestes dades es generen a Catalunya”.

Segons els últims estudis publicats, a Catalunya, el volum de negoci en milers d'euros que genera la distribució i postvenda d’automoció és de 23.000 milions d’euros, dels quals 17.000 milions corresponen a la venda exclusivament. El nombre de persones ocupades directament al sector supera les 53.000, de les quals més de 20.000 corresponen a la venda.

Finalment, Roura defensa que “amb l'aplicació de les noves tecnologies, l'automoció no és un problema per a la contaminació ambiental”.

Jaume Roura ha anunciat que una de les seves primeres actuacions després de prendre possessió de la presidència del Gremi serà promoure una reunió amb els presidents de la Federació de Gremis (Gremi del Motor, CORVE, ASTAVE i Associació Provincial d’Automoció de Lleida) per tractar en profunditat els obstacles que s'estan creant enfront de la mobilitat privada i respondre als reptes que afronta el sector.

L’Alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en la inauguració de la 6a Convenció Empresarial de 22@

L’Alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en la inauguració de la 6a Convenció Empresarial de 22@

Ada Colau: “L'Ajuntament oferirà el seu suport a l’associació 22@Network bcn per dinamitzar el districte 22@”

Xavier Monzó, president de 22@network bcn: “La intel•ligència col•lectiva de totes i tots és la que projecta el districte 22@ i tota la ciutat”

“22@Network bcn treballa per assolir els seus objectius de desenvolupament econòmic i promoció del 22@ i la ciutat”

L’Associació d’Empreses i Institucions 22@Network bcn, formada per més de 130 empreses i institucions representant més de 19.000 treballadors, ha celebrat la 6a Convenció Empresarial del districte 22@ sota el títol “Intel•ligència Col•lectiva” i la 14a Assemblea General de Socis de 22@Network bcn a l’Hotel Meliá Barcelona Sky amb més de 200 assistents.

L’Alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha inaugurat aquesta 6a Convenció Empresarial del districte 22@. Durant la seva intervenció ha assegurat que “el 22@Network bcn és un exemple d’associació implicada amb l’entorn del Poblenou i les universitats”. Ha destacat també “la tasca de la Comissió de Coordinació del 22@ per incorporar a tots els actors del districte per definir el seu futur mitjançant una metodologia de treball col•laborativa”. Ha afirmat, a més, que “cal incrementar l’habitatge al districte i donar un nou impuls a la zona nord de la Diagonal”. I ha remarcat “el paper de Ca l’Alier, el nou Centre d’Innovació Urbana de Barcelona, que serà la seu de la fundació BIT Habitat, una entitat municipal que vol fomentar la innovació urbana mitjançant la interacció entre ciutadania, administració, empreses, universitats i centres de recerca”. Ha destacat que “el 22@ oferirà noves solucions en sostenibilitat, més habitatge i espai per a noves economies” i que “l'Ajuntament oferirà el seu suport a l’associació 22@Network bcn per dinamitzar el districte 22@”. Finalment, ha explicat que “els representants internacionals tenen un interès creixent en el districte 22@, que representa la Barcelona que volem, líder en empreses de sectors estratègics en l’àmbit científic i tecnològic, amb un ecosistema equilibrat emprenedor”.

1 de 1