Contacto

Filloy Consultors


Travessera de Gràcia, 56 3o 1a
08006 Barcelona

T 934 191 986
F 934 050 220
@ filloy@filloy.com

cerrar

Inici |Sala de premsa | Fundació Step by Step

blog

Sala de premsa
Client: Fundació Step by Step

Presentat a la fundació step by step l’ exoesquelet rewalk

Presentat a la fundació step by step l’ exoesquelet rewalk

Barcelona, 16 de desembre de 2010. La Fundació Step by Step ha acollit avui la presentació en exclusiva a Europa de l’exoesquelet Rewalk, un aparell que permet als usuaris de cadira de rodes aixecar-se, caminar i pujar i baixar escales.

L’acte ha comptat amb la presència de més de 50 lesionats medul·lars del centre de rehabilitació Step by Step, que han vist com Radi Kaiuf, un avaluador de Rewalk que va quedar paralític el 1988, ha pogut aixecar-se de la cadira de rodes i caminar gràcies a l’exoesquelet Rewalk.

Rewalk ha estat desenvolupat per l’empresa d’Israel Argo Medical Technologies i ha estat dissenyat per a que les persones amb una lesió medul·lar puguin recuperar autonomia i mobilitat. Es tracta del primer invent tecnològicament avançant que suposa un complement i una alternativa a la cadira de rodes.

L’aparell funciona amb un motor elèctric amb bateria recarregable que, mitjançant una sèrie de sensors i motors, permet a les persones amb lesió medul·lar aixecar-se, caminar i pujar i baixar escales a voluntat. A més a més, al permetre una postura vertical, ajudar a alleujar molts dels inconvenients relacionats amb l’ús de la cadira de rodes com són els problemes urinaris, respiratoris, cardiovasculars i digestius.

El lesionat és el qui decideix quines funcions vol fer mitjançant un comandament que té diferents opcions: aixecar-se i asseure’s, caminar i pujar i baixar escales. Per a caminar els sistema utilitzat és el d’inclinació, el lesionat s’inclina cap endavant per caminar i cap endarrere per aturar-se. 

Aquest avenç té un important impacte en el camp de les lesions medul·lars, enguany en el primer pla de l’actualitat gràcies a la campanya de sensibilització de La Marató de TV3 a favor d’aquesta causa.

La fundació step by step celebra el seu tercer aniversari amb un sopar benèfic

La fundació step by step celebra el seu tercer aniversari amb un sopar benèfic

Durant l’acte s’ha anunciat la creació d’un nou comitè científic d’experts que estudiarà noves línies d’investigació en aquest camp

Barcelona, 12 de Novembre de 2010. La Fundació Step by Step (SbS), centre de rehabilitació per a lesionats medul·lars, ha celebrat el seu tercer aniversari amb un sopar benèfic presidit per l’alcaldessa de L’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, que ha comptat amb la presència de més de 300 participants i representants del món institucional, empresarial, social, esportiu, solidari i mèdic.

Després de 1.000 dies en funcionament, la Fundació ha anunciat la creació d’un comitè científic d’experts que treballarà en la recerca de noves línies d’investigació en aquest camp. Els doctors Miguel Ángel González Viejo, Cap de la Unitat de Lesionats Medul·lars de l’Hospital Vall d’Hebron; Anna Veiga, Directora Científica del Servei de Medicina de la Reproducció de l’institut Universitari Dexeus; Thomas Graf, investigador de la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats; Mercè Avellanet, Cap del Servei de Rehabilitació de l’Hospital Nostra Senyora Meritxell de Andorra; Victoria Fumadó, professora de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona; Filip Lim, professor del Departament de Biologia Molecular de la Universitat Autònoma de Madrid i Mayte Moreno, Doctorada en el camp de biologia per la Universitat Complutense de Madrid, formen el nou comitè científic impulsat per la Fundació Step by Step.

Com a últim avenç en recuperació s’ha presentat una nova tècnica importada d’Israel, de la mà d’Amit Goffer, Fundador de Rewalk, que incorpora nous avenços tècnics en la rehabilitació de lesionats medul·lars.

Durant els seus tres anys d’activitat, el centre Step by Step ha ofert més de 6.000 hores de tractament de fisioteràpia per a la rehabilitació de lesions medul·lars i paràlisi cerebral i ha destinat més de 300.000 € al seu tractament i 50.000 € a l’adquisició de maquinària d’última generació.

Segons Frederic Crespo, President de la Fundació i també usuari del centre, “aquest tractament facilita una millora de la qualitat de vida dels lesionats i del seu entorn familiar i afectiu, a la vegada que contribueix a un increment de la nostra autonomia personal.”

Ha destacat també la gran evolució del centre pel que fa a la procedència dels seus usuaris: “del total dels lesionats atesos, un 13% provenen de fora de Catalunya (València, La Rioja, Canàries, Andalusia, Madrid, Múrcia, etc.) i s’han ofert també tractaments a persones de Japó, Estats Units, Àfrica, Romania, Regne Unit, Escòcia, Malí i Dubai, que han pogut conèixer el mètode aplicat al centre, únic a Europa.”

Durant l’acte de celebració del Tercer Aniversari, s’ha lliurat el  Premi Step by Step 2010 a l’empresa de transports MRW, que ha recollit el seu President, Francisco Martín Frías, atenent a la seva exemplar i pionera tasca en l’àmbit de l’acció social al llarg de disset anys i al seu recolzament a campanyes solidàries i humanitàries.

A més a més, el president de la Fundación Step by Step, Frederic Crespo, ha anunciat la propera signatura d’un acord de col·laboració amb el FC Barcelona i el RCD Espanyol. Com a representants del FC Barcelona hi assistiran Carles Rexach i Ramon Palou; i per part del RCD Espanyol, Javier Fernández Díaz.

Sopar Benèfic Cinc Estrelles Michelin

L’acte ha comptat amb la participació de prestigiosos xefs que han col·laborat de forma altruista amb l’objectiu del sopar d’aconseguir recursos per al tractament dels lesionats medul·lars.
El menú d’aquest sopar ha estat elaborat per Joan Roca, propietari del restaurant Celler de Can Roca de Girona, amb tres estrelles a la Guia Michelin; Carles Gaig, del restaurant Gaig, amb una estrella Michelin; i Mey Hofmann, que també amb una estrella Michelin és especialment reconeguda per les seves postres.

3 de 3