Contacto

Filloy Consultors


Travessera de Gràcia, 56 3o 1a
08006 Barcelona

T 934 191 986
F 934 050 220
@ filloy@filloy.com

cerrar

Inici |Sala de premsa | Fundació Step by Step

blog

Sala de premsa
Client: Fundació Step by Step

RENFE renova la seva col•laboració amb la fundació Step by step per quart any consecutiu

RENFE renova la seva col•laboració amb la fundació Step by step per quart any consecutiu

En el marc de la seva estratègia de Responsabilitat Social “Un tren de Valors”, Renfe recolza el centre de rehabilitació per a lesionats medul·lars

 

Renfe col·labora amb la Fundació Step by Step des de la creació del centre dedicat a la rehabilitació i el tractament per a les persones amb lesions medul·lars.

 

Aquest serà el quart any que Renfe presta la seva col·laboració amb la Fundació, que es dedica a la recuperació de persones afectades de patologia neurològica amb afectació del sistema nerviós central, especialment en el cas de lesió medul·lar. En aquest sentit, desenvolupa una nova metodologia de treball en el camp de la rehabilitació de lesions medul·lars, una proposta de fisioteràpia pràcticament desconeguda fins ara a Europa, però precedida de molts bons resultats als Estats Units. Des de la seva creació, el centre de rehabilitació Step by Step ha ofert ja més de 12.000 hores de tractament.

 

Renfe, en el marc del seu Pla d’Accessibilitat Universal, treballa per tal d’aconseguir que tota la seva flota de trens sigui accessible en 2015, cinc anys abans de l’exigència legal. Per això Renfe, dins de la seva estratègia de Responsabilitat Social Empresarial ‘Un Tren de Valors’ mostra un ferm compromís amb les entitats que, com Step by Step, treballen per a la recuperació de persones amb lesions medul·lars.

 

Durant el darrer any, la Fundació Step by Step ha creat també un comitè científic per a treballar en la recerca de noves línies d’investigació constituït pels doctors Miguel Ángel González Viejo, Cap de la Unitat de Lesionats Medul·lars de l’Hospital Vall d’Hebron; Anna Veiga, Directora Científica del Servei de Medicina de la Reproducció de l’institut Universitari Dexeus; Thomas Graf, investigador de la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats; Mercè Avellanet, Cap del Servei de Rehabilitació de l’Hospital Nostra Senyora Meritxell d’Andorra; Victoria Fumadó, professora de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona; Filip Lim, professor del Departament de Biologia Molecular de la Universitat Autònoma de Madrid i Mayte Moreno, Doctorada en el camp de biologia per la Universitat Complutense de Madrid.

 

 

Step by Step

La creació de Step by Step va sorgir de l’experiència del seu fundador Frederic Crespo, que per obtenir els millors resultats en la seva pròpia recuperació per lesió medul·lar va decidir investigar els millors tractaments en aquest camp. Aconsellat pel Dr. Miguel Ángel González Viejo i la Dra. Mercè Avellanet, vice-presidents de SbS, va viatjar al Centre Fundacional de Project Walk a Califòrnia, als Estats Units, on va poder conèixer de primera mà els últims avenços en aquests moderns tractaments de fisioteràpia que gaudeixen de reconeixement mundial i que ara la Fundació Step by Step aplica a Catalunya, a la seva seu a L’Hospitalet de Llobregat.

 

 

Per a més informació: Gabinet de premsa de la Fundació Step by Step: Filloy Consultors · Tel: 93 419 19 86 · email: confirmacions@filloy.com

LA FUNDACIÓ FC BARCELONA SIGNA UN CONVENI DE COL•LABORACIÓ AMB LA FUNDACIÓ STEP BY STEP PER A LA REHABILITACIÓ DE LESIONATS MEDUL•LARS

 LA FUNDACIÓ FC BARCELONA SIGNA UN CONVENI DE COL•LABORACIÓ  AMB LA FUNDACIÓ STEP BY STEP PER A LA REHABILITACIÓ DE LESIONATS MEDUL•LARS

La Fundació Step by Step (SbS), Centre de Rehabilitació per a Lesionats Medul·lars, ha signat un conveni de col·laboració amb la Fundació Fútbol Club Barcelona.

 

A la signatura del conveni hi han assistit el president del FC Barcelona, Sandro Rosell; el vicepresident primer de la Fundació FC Barcelona, Ramon Pont, i el Fundador i President de la Fundació Step by Step, Frederic Crespo.

 

Amb aquest acord de col·laboració, la Fundació Fútbol Club Barcelona vol donar suport a l’objectiu de la Fundació Step by Step d’aconseguir una millora de la qualitat de vida dels lesionats medul·lars i del seu entorn familiar. Les dues entitats treballaran conjuntament per a la difusió de projectes d’investigació científica en l’àmbit de les lesions medul·lars.

 

Per la seva part, la Fundació Step by Step oferirà condicions especials en tractaments de fisioteràpia als socis del FC Barcelona i els seus familiars que tinguin una lesió medul·lar. També oferirà formació, col·laboració i assessorament en tot allò relacionat amb les persones amb mobilitat reduïda i l’accessibilitat.

 

El Fundador i President de la Fundació Step by Step, Frederic Crespo, ha assegurat que amb la signatura d’aquest acord “la Fundació Step by Step vol donar a conèixer la seva tasca entre els lesionats medul·lars per tal que puguin obtenir una millor adaptació personal, mental, emocional i social a la nova situació.”

 

La Fundació Step by Step desenvolupa una nova metodologia de treball en el camp de la rehabilitació de les lesions medul·lars, una proposta de fisioteràpia pràcticament desconeguda fins ara a Europa, però precedida de molts bons resultats als Estats Units. Des de la seva creació, el centre de rehabilitació Step by Step ha ofert ja més de 12.000 hores de tractament.

 

Step by Step

La Fundació Step by Step (SbS) és un organisme sense ànim de lucre dedicat a la recuperació d’aquells lesionats medul·lars que, una vegada han superat les fases de rehabilitació als hospitals i als centres especialitzats després de l’accident, opten per seguir amb la rehabilitació a base de fisioteràpia per obtenir una millor qualitat de vida.

 

La creació de Step by Step va sorgir de l’experiència del seu fundador Frederic Crespo, que per obtenir els millors resultats en la seva pròpia rehabilitació va decidir investigar els millors tractaments en aquest camp. Aconsellat pel Dr. Miguel Ángel González Viejo i la Dra. Mercè Avellanet, vice-presidents de SbS, va viatjar al Centre Fundacional de Project Walk a Califòrnia, als Estats Units, on va poder conèixer de primera mà els últims avenços en aquests moderns tractaments de fisioteràpia que gaudeixen de reconeixement mundial i que ara la Fundació Step by Step aplica a Catalunya, a la seva seu a L’Hospitalet de Llobregat.

 

La Fundació Step by Step per a la rehabilitació dels lesionats medul·lars signa un conveni de col·laboració amb la Fundació privada RCD Espanyol

La Fundació Step by Step per a la rehabilitació dels lesionats medul·lars signa un conveni de col·laboració amb la Fundació privada RCD Espanyol

La Fundació Step by Step (SbS), Centre de Rehabilitació per a Lesionats Medul·lars, ha signat un conveni de col·laboració amb la Fundació Privada Reial Club Deportiu Espanyol de Barcelona.


A la signatura del conveni hi han assistit el conseller del RCD Espanyol i vicepresident executiu de la Fundació Privada RCD Espanyol de Barcelona, Antoni Fernández Teixidó, i el Fundador i President de la Fundació Step by Step, Frederic Crespo.


Amb aquest acord de col·laboració, la Fundació Privada RCD Espanyol de Barcelona vol donar suport a l’objectiu de la Fundació Step by Step d’aconseguir una millora de la qualitat de vida dels lesionats medul·lars i del seu entorn familiar.


La Fundació Privada RCD Espanyol de Barcelona es compromet també amb la projecció de la tasca que porta a terme la Fundació SbS, del seu ideari, filosofia i objectius, així com amb la difusió dels principals projectes d’investigació científica en l’àmbit de les lesions medul·lars que desenvolupa Step by Step. 


Fernández Teixidó ha assegurat que “valorem amb orgull poder difondre la magnífica tasca que fa la Fundacio Step by Step” i que “volem que la societat catalana sàpiga que els nostres colors són un motiu d’orgull que serveix per donar a conèixer tasques tan nobles com aquesta”.


Per la seva part, la Fundació Step by Step oferirà condicions especials en tractaments de fisioteràpia, formació i assessorament als socis del RCD Espanyol.


Crespo ha assegurat que amb la signatura d’aquest acord “la Fundació Step by Step vol donar a conèixer la seva tasca entre els lesionats medul·lars per tal que puguin obtenir una millor adaptació personal, mental, emocional i social a la nova situació.”


Amb la signatura d’aquest conveni de col·laboració, Step by Step ha esdevingut “Fundació Amiga” de la Fundació Privada RCD Espanyol de Barcelona i aquesta, “Fundació Associada” de la Fundació Step by Step. 


*Peu de foto: Frederic Crespo, Fundador i President de la Fundació Step by Step, i Antoni Fernández Teixidó, conseller del RCD Espanyol i vicepresident executiu de la Fundació Privada RCD Espanyol de Barcelona. 


Els assajos clínics amb cèl·lules mare aplicades a persones amb lesió medul·lar centren el debat del I Congrés Mundial de Reparació de la Médul·la

Els assajos clínics amb cèl·lules mare aplicades a persones amb lesió medul·lar centren el debat del I Congrés Mundial de Reparació de la Médul·la

Més de cent investigacions internacionals han participat en el “First International Spinal Cord Repair Meeting” (I Congrés Internacional de Reparació de la Medul·la Espinal), organitzat per la Fundació Step by Step per a la rehabilitació de lesionats medul·lars a l’Hospital Duran i Reynals.


El congrés s’ha centrat en els primers assajos amb cèl·lules mares aplicades a persones amb lesió medul·lar, que ha presentat el Dr. Carlos Lima, neuròleg i neuropatòleg del hospital CHLO-Egaz Moniz de Lisboa. 


Per la seva part, el Dr. Kessler ha explicat els avenços en investigació sobre la formació de la cicatriu que es desenvolupa després de la lesió medul·lar, la cicatriu glial. Basant-se en la teoria que amb la modificació de sistemes de senyalització es podria regular la cicatriu glial i facilitar la regeneració de les prolongacions neuronals especialitzades a conduir l’impuls nerviós. Ha tractat també de l’efecte de les molècules denominades IKVAV PA a la medul·la lesionada, que podrien ajudar a reduir la cicatriu. 


El Dr. Geoffrey Raisman, director de la Unitat de Reparació de la Medul·la Espinal de l’Institut de Neurologia de la Universitat de Londres, ha presentat un estudi amb cèl·lules olfactives adultes que podrien ajudar a restablir les connexions neuronals a la medul·la espinal i el cervell. Ha explicat els seus experiments amb rates amb lesions en estructures nervioses del braç i coll que més endavant podrien aplicar-se a lesions medul·lars i cerebrals.


Finalment, el Dr. François Feron, del departament de Neurobiologia del Centre Nacional de Recerca Científica de la Facultat de Medicina de Marsella (França), ha exposat la seva experiència en la teràpia de transplantament de cèl·lules mare per reparar la medul·la lesionada i el paper de la Vitamina D com a neuroprotectora i neuroregenerativa després d’una lesió medul·lar. 


Per acabar s’ha destacat la importància d’estudiar i posar en comú les diferents vies d’investigació de la reparació de la medul·la espinal. 


Frederic Crespo, president de la Fundació Step by Step, ha afirmat que “l’èxit d’aquesta cimera científica i del resultat obtingut garanteixen anticipadament l’organització de futures edicions”. 


L’ambaixador de la Fundació Step by Step, Albert Casals, presenta el seu nou llibre Sense fronteres

L’ambaixador de la Fundació Step by Step, Albert Casals, presenta el seu nou llibre Sense fronteres

L’acte ha comptat amb la presència de l’autor, el periodista Víctor Amela, el fundador de la Llibreria Altaïr, Pep Bernadas, i Frederic Crespo, President de la Fundació Step by Step


La Fundació Step by Step, Centre de Rehabilitació per a Lesionats Medul·lars, juntament amb la llibreria Altaïr i Edicions 62, ha organitzat a la Llibreria Altaïr un col·loqui amb el jove escriptor i ambaixador de la Fundació Step by Step, Albert Casals, qui ha presentat el seu nou llibre Sense Fronteres. 


El jove Casals ha viatjat per tot el món només amb la seva cadira de rodes i una motxilla. Després de l’ampli reconeixement rebut arran de la publicació del seu primer llibre El món sobre rodes, Albert Casals ha tornat del seu darrer viatge a Sud-amèrica, Àfrica i Japó amb noves aventures i experiències que narra en el seu nou llibre Sense Fronteres.

El col·loqui, que s’ha emmarcat dins el programa d’actes de celebració del III Aniversari de la Fundació, ha volgut demostrar que les discapacitats físiques no són cap impediment per viatjar, tal i com ho fa l’Albert. 

L’amfitrió de l’acte ha estat Pep Bernadas, Fundador de la llibreria especialitzada en viatges Altaïr i assidu del programa de rehabilitació de la Fundació Step by Step. Bernadas és també un fanàtic dels viatges i ha conegut les dificultats que comporta viatjar amb cadira de rodes, però creu que les barreres es poden superar, i que els viatges són només una mostra del que es pot aconseguir amb força de voluntat. 

El col·loqui ha comptat també amb la intervenció de Frederic Crespo, President de la Fundació Step by Step, qui ha explicat els reptes de la Fundació i del seu Centre de Recuperació “encaminats a aconseguir una millora de la qualitat de vida dels lesionats medul·lars i del seu entorn familiar”. L’acte ha estat conduït pel periodista Víctor Amela. 


2 de 3