Contacto

Filloy Consultors


Provença, 175, Àtic 2ª
08036 Barcelona

T 934 191 986
F 934 050 220
@ filloy@filloy.com

cerrar

Inici |Sala de premsa | Fundació Step by Step

blog

Sala de premsa
Client: Fundació Step by Step

EL III CONGRÉS INTERNACIONAL DE REPARACIÓ DE LA MEDUL·LA ESPINAL D’STEP BY STEP HA PRESENTAT EL TREBALL DEL DOCTOR NORD-AMERICÀ REGGIE EDGERTON

EL III CONGRÉS INTERNACIONAL DE REPARACIÓ DE LA MEDUL·LA ESPINAL D’STEP BY STEP HA PRESENTAT EL TREBALL DEL DOCTOR NORD-AMERICÀ REGGIE EDGERTON

La Fundació Step by Step, centre de rehabilitació especialitzat en lesions medul•lars i el recolzament a la recerca, ha celebrat avui al Recinte Modernista de l'Hospital de Sant Pau de Barcelona la tercera edició del Congrés Internacional de Reparació de la Medul•la Espinal (III International Spinal Cord Repair Meeting ISCORE’15).

Durant el Congrés, en el que hi han participat experts de referència d’Estats Units, Canadà, França i Escòcia, el Doctor Reggie Edgerton, Professor del Departament de Neurobiologia de la Universitat de Califòrnia Los Angeles (UCLA), USA, ha presentat un estudi recent en el que ha aconseguit que cinc lesionats amb paràlisis completa puguin moure parcialment les seves cames, mitjançant una estimulació de la medul•la espinal amb implants electrònics no invasius a través de la pell. El Doctor ha combinat aquest tractament amb l’entrenament del lesionat amb l’exosquelet Esko, també utilitzat a la Fundació Step by Step, que permet als lesionats aixecar-se i caminar durant el seu tractament de rehabilitació. 

“L'estimulació transcutània  permet estimular la medul•la espinal de tal forma que pot activar circuits que reconecten el cervell a les neurones que controlen els músculs”, ha explicat Edgerton. Els  resultats de l'estudi suggereixen que el corrent elèctric desperta aquests circuits, que estaven “adormits” en lloc de morts.

Per la seva part, el Dr. François Giuliano, del Raymond Poincaré Hospital de París, ha anunciat l’ús de la teràpia gènica, introduint gens que eliminen els espasmes que provoquen la degeneració de la bufeta o la pèrdua de control voluntari. Aquesta nova línia d’investigació treballarà en millorar les dificultats que poden experimentar els lesionats medul•lars, especialment a aquells amb lesions més greus.

El Dr. F.J. Rodríguez, de l’Hospital de Paraplègics de Toledo, ha explicat que està treballant en un estudi amb rates que pretén aplicar a persones mitjançant el transplantament de cèl•lules mesenquimals, en pacients amb lesions recents, inferiors a 72 hores, amb l’objectiu de tractar i millorar determinat tipus lesions.

L’acte ha comptat amb la presència de Frederic Crespo, president de la Fundació Step by Step, i dels membres del  Comitè Científic Organitzador del Congrés el Dr. Filip Lim de la Universidad Autónoma de Madrid i la Dra. Victoria Moreno, del CIPF (Centro de Investigación Príncipe Felipe de Valencia), així com del Dr. Miguel Ángel González, cap de la Unitat de Lesió Medul•lar de l’Hospital Vall d’Hebron i vicepresident de la Fundació Step by Step, qui ha avançat que “s’estan realitzant investigacions prometedores per tractar als lesionats medul•lars que veuran els seus resultats d’aquí deus anys”. 

El ISCORE’15 és el major Congrés sobre els avenços en la recerca biomèdica entorn a la recuperació de la funció de la medul•la espinal, i ha comptat amb la participació de clínics, neurocirurgians i biòlegs moleculars que volen convertir el seu coneixement en opcions terapèutiques pels lesionats medul•lars. 

ELS DOS CIENTÍFICS DE CALIFÒRNIA I LONDRES QUE HAN ACONSEGUIT QUE UN LESIONAT MEDUL•LAR TORNI A CAMINAR HAN REBUT EL VII PREMI STEP BY STEP

ELS DOS CIENTÍFICS DE CALIFÒRNIA I LONDRES QUE HAN ACONSEGUIT QUE UN LESIONAT MEDUL•LAR TORNI A CAMINAR HAN REBUT EL VII PREMI STEP BY STEP

La Fundació Step by Step, dedicada a la rehabilitació i investigació de les lesions medul•lars, ha entregat el seu VII Premi Step by Step als investigadors Reggie Edgerton (professor distingit de Biologia i Fisiologia Integradora i Neurobiologia a la Universitat de Califòrnia-UCLA) i Geoffrey Raisman (Institut de Neurologia de la University College, ULC, de Londres) pels seus avenços científics en la recuperació medul•lar amb cèl•lules mare i amb la implantació de dispositius electrònics. Els dos científics han aconseguit que un lesionat medul•lar torni a caminar i que altres quatre lesionats comencin a moure les seves extremitats. Els investigadors s’han mostrat positius i optimistes “creiem que la cura és possible, malgrat que encara ens trobem al principi d'un llarg camí”. Han destacat també que “la rehabilitació resulta fonamental per afrontar el tractament de la possible cura de la lesió medul•lar”


Edgerton ha explicat els seus estudis centrats en aprofitar les fibres existents en la medul•la del lesionat i intentar reeducar el cervell per usar aquestes connexions. D'altra banda, Raisman ha exposat el seu enfocament molt més anatòmic, basat en la reconstrucció de les parts i teixits danyats de la medul•la. Ha presentat un cas el que es varen trasplantar fibres nervioses del sistema olfactori amb resultats esperançadors. 


En el decurs del Sopar Benèfic de Setè Aniversari de la Fundació Step by Step s’ha fet el lliurament del Premi Step by Step, enguany als investigadors Reggie Edgerton i Geoffrey Raisman. El Premi  reconeix l’esforç i dedicació de persones o entitats amb una llarga trajectòria a favor de la discapacitat i la investigació, transmetent valors com l’esforç, la superació i el treball en equip. En les darreres edicions el premi Step by Step va ser concedit a la Dirección General de Tráfico, MRW, al RACC, al Equipo Paralímpico Español, al Centre de Regulació Genòmica i a la Fundació Repsol.


Durant el Sopar, celebrat a Fira de Barcelona de L'Hospitalet de Llobregat, Frederic Crespo, president i fundador de la Fundació Step by Step, ha presentat el resum d’activitats del darrer any, del que ha destacat la construcció d’una piscina per a millorar els treballs de rehabilitació dels lesionats medul•lars al centre de Step by Step, així com l’organització, juntament amb OCTAGON, de la ParaBaja 2014, que incorpora a la Baja Aragón la categoria de persones amb mobilitat reduïda tant en quad com en cotxes Off Road (4X4). Crespo ha anunciat també la celebració el proper any de la tercera edició del Congrés Internacional de Reparació de la Medul•la Espinal (Second International Spinal Cord Repair Meeting), que té com a objectiu posar en contacte als investigadors que treballen al laboratori amb els professionals que treballen en la rehabilitació dels lesionats per tal de facilitar la transmissió de coneixement.


Al Sopar Benèfic de Setè Aniversari hi han assistit més de 300 persones, entre les quals hi figuren destacades personalitats institucionals, així com del sector mèdic i empresarial. Ha comptat també amb la participació del pilot de motociclisme i ambaixador de la Fundació Pol Espargaró i del pilot Albert Llovera, que va rebre un reconeixement especial per la seva col•laboració amb la Fundació.  L’acte, que ha estat presentat per la periodista Imma Pedemonte, ha comptat amb la generosa participació del director d’operacions de Gastrofira, Eduard Àvila. Hi han assistit també Dolors Fernández, Tinenta d'Alcalde de Benestar Social i Famílies de l’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat; i Josep Mª Argimon, Director de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya.


EL CONSELLER DE SALUT DE LA GENERALITAT, BOÍ RUIZ, VISITA LA FUNDACIÓ STEP BY STEP

EL CONSELLER DE SALUT DE LA GENERALITAT, BOÍ RUIZ, VISITA LA FUNDACIÓ STEP BY STEP

El Conseller de Salut, Boí Ruiz, acompanyat per Josep Maria Argimon, director de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya, ha visitat la seu de la Fundació Step by Step, dedicada a la rehabilitació de lesionats medul•lars amb tractaments personalitzats que milloren la seva qualitat de vida. 

El Conseller ha estat rebut per Frederic Crespo, president i fundador d’Step by Step; Natalia Bettonica, directora de la Fundació; Xavier Esteva, patró de la Fundació; i Joan Romero, director Tècnic.

Durant la visita s’han valorat els avenços de la Fundació Step by Step en el camp de la rehabilitació de la lesió medul•lar i s’ha presentat l'exosquelet Ekso, l’aparell que permet als usuaris de cadira de rodes poder aixecar-se i caminar durant el treball de rehabilitació.

El Conseller de Salut, Boí Ruiz, ha mostrat el seu reconeixement al treball realitzat i s’ha interessat pel procés i els tractaments que se ofereixen. En el transcurs de la visita ha conversat també amb alguns dels lesionats quan realitzaven els exercicis de la seva rehabilitació.

Frederic Crespo, President de la Fundació i usuari també del tractament de rehabilitació del centre, ha destacat especialment els beneficis de Ekso en el camp de rehabilitació “que permeten una millora de mobilitat i de les capacitats dels lesionats medul•lars, així com una activació del sistema circulatori i de les articulacions”. 

Crespo ha destacat també que “Step by Step ha estat primer centre a Espanya en realitzar el seu tractament amb Ekso i que és el centre del món que més passes ha fet amb l’aparell”. 

Durant la visita també s’han presentant els beneficis del tractament d’Step by Step, certificat per l’organització Project Walk d’Estats Units, que mitjançant un treball personalitzat de fisioteràpia potencia al màxim les capacitats i autonomia de l'individu per millorar la seva qualitat de vida i la dels seus familiars. 

El representant dels patrons de la Fundació, Xavi Esteva, ha destacat el treball realitzat durant els sis anys de funcionament del centre, que ha ofert més de 30.000 hores de tractament de fisioteràpia per a la rehabilitació de lesions medul•lars. També s’ha presentat la tasca que realitza el Comitè Científic de la Fundació en el camp de la investigació, qui ha organitzat dos Congressos Internacionals de Reparació de la Medul•la Espinal, amb la participació dels principals experts de referència a nivell internacional en el camp de la rehabilitació de lesions medul•lars. 


MÉS DE 300 PERSONES ASSISTEIXEN AL SOPAR BENÈFIC DE LA FUNDACIÓ STEP BY STEP, QUE HA COMPTAT AMB LA INTERVENCIÓ DEL CONSELLER DE SALUT, BOI RUIZ

MÉS DE 300 PERSONES ASSISTEIXEN AL SOPAR BENÈFIC DE LA FUNDACIÓ STEP BY STEP, QUE HA COMPTAT AMB LA INTERVENCIÓ DEL CONSELLER DE SALUT, BOI RUIZ

La Fundació Step by Step (SbS), dedicada a la rehabilitació i investigació de les lesions medul·lars, va celebrar el seu Sopar Benèfic de Sisè Aniversari amb l’assistència de més de 300 persones, entre les quals figuraven destacades personalitats institucionals, així com del sector mèdic i empresarial.

 

L’acte va comptar amb la assistència de Boi Ruiz, Conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya; Dolors Fernández, Tinenta d'Alcalde de Benestar Social i Famílies de l’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat; Irma Rognoni, Regidora de Família, Infància, Usos del Temps i Discapacitats de l’Ajuntament de Barcelona; i Josep Lluís Bonet, President de la Fira de Barcelona.

 

En el decurs del sopar es va lliurar el Sisè Premi Step by Step a la Fundació Repsol, pel seu compromís, des del programa RECAPACITA, per sensibilitzar a la població sobre les dificultats que el col·lectiu de persones amb discapacitat es troba en la vida diària. El premi el van entregar Mercè Avellanet, Vicepresidenta del Patronat de la Fundació Step by Step, i Anna Veiga, Patrona de la Fundació, i el va recollir César Gallo, Vicepresident de la Fundació Repsol.

 

En les darreres edicions el premi va ser concedit a la Dirección General de Tráfico, MRW, al RACC, al Equipo Paralímpico Español i al Centre de Regulació Genòmica. El guardó reconeix l’esforç i dedicació de persones o entitats amb una llarga trajectòria a favor de la discapacitat i la investigació, transmetent valors com l’esforç, la superació i el treball en equip.

 

 

Esther Eroles, gerent de projectes esportius de la Cruyff Foundation, aquest any ha estat escollida com a “Fundació amiga” de Step by Step. Durant el sopar va presentar els objectius d’aquesta Fundació que ajuda a nens amb qualsevol discapacitat a través de l’esport.

El Sopar Benèfic, va estar presidit per Frederic Crespo, Fundador d’Step by Step, i va comptar amb la participació del prestigiós xef Jordi Narro, del restaurant Nuclo, juntament amb Dani Jordà, forner de “La Trinidad Panes Creativos”.

RENFE renova la seva col•laboració amb la fundació Step by step per quart any consecutiu

RENFE renova la seva col•laboració amb la fundació Step by step per quart any consecutiu

En el marc de la seva estratègia de Responsabilitat Social “Un tren de Valors”, Renfe recolza el centre de rehabilitació per a lesionats medul·lars

 

Renfe col·labora amb la Fundació Step by Step des de la creació del centre dedicat a la rehabilitació i el tractament per a les persones amb lesions medul·lars.

 

Aquest serà el quart any que Renfe presta la seva col·laboració amb la Fundació, que es dedica a la recuperació de persones afectades de patologia neurològica amb afectació del sistema nerviós central, especialment en el cas de lesió medul·lar. En aquest sentit, desenvolupa una nova metodologia de treball en el camp de la rehabilitació de lesions medul·lars, una proposta de fisioteràpia pràcticament desconeguda fins ara a Europa, però precedida de molts bons resultats als Estats Units. Des de la seva creació, el centre de rehabilitació Step by Step ha ofert ja més de 12.000 hores de tractament.

 

Renfe, en el marc del seu Pla d’Accessibilitat Universal, treballa per tal d’aconseguir que tota la seva flota de trens sigui accessible en 2015, cinc anys abans de l’exigència legal. Per això Renfe, dins de la seva estratègia de Responsabilitat Social Empresarial ‘Un Tren de Valors’ mostra un ferm compromís amb les entitats que, com Step by Step, treballen per a la recuperació de persones amb lesions medul·lars.

 

Durant el darrer any, la Fundació Step by Step ha creat també un comitè científic per a treballar en la recerca de noves línies d’investigació constituït pels doctors Miguel Ángel González Viejo, Cap de la Unitat de Lesionats Medul·lars de l’Hospital Vall d’Hebron; Anna Veiga, Directora Científica del Servei de Medicina de la Reproducció de l’institut Universitari Dexeus; Thomas Graf, investigador de la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats; Mercè Avellanet, Cap del Servei de Rehabilitació de l’Hospital Nostra Senyora Meritxell d’Andorra; Victoria Fumadó, professora de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona; Filip Lim, professor del Departament de Biologia Molecular de la Universitat Autònoma de Madrid i Mayte Moreno, Doctorada en el camp de biologia per la Universitat Complutense de Madrid.

 

 

Step by Step

La creació de Step by Step va sorgir de l’experiència del seu fundador Frederic Crespo, que per obtenir els millors resultats en la seva pròpia recuperació per lesió medul·lar va decidir investigar els millors tractaments en aquest camp. Aconsellat pel Dr. Miguel Ángel González Viejo i la Dra. Mercè Avellanet, vice-presidents de SbS, va viatjar al Centre Fundacional de Project Walk a Califòrnia, als Estats Units, on va poder conèixer de primera mà els últims avenços en aquests moderns tractaments de fisioteràpia que gaudeixen de reconeixement mundial i que ara la Fundació Step by Step aplica a Catalunya, a la seva seu a L’Hospitalet de Llobregat.

 

 

Per a més informació: Gabinet de premsa de la Fundació Step by Step: Filloy Consultors · Tel: 93 419 19 86 · email: confirmacions@filloy.com

1 de 3