Contacto

Filloy Consultors


Provença, 175, Àtic 2ª
08036 Barcelona

T 934 191 986
F 934 050 220
@ filloy@filloy.com

cerrar

Inici |Sala de premsa | Recull de Notícies

blog

Sala de premsa
Recull de Notícies

El dissetè dinar – col·loqui “Àgora 22@Network bcn” presenta la “T-mobilitat, la nova targeta del transport públic a Catalunya”

El dissetè dinar – col·loqui “Àgora 22@Network bcn” presenta la  “T-mobilitat, la nova targeta del transport públic a Catalunya”

Aquesta iniciativa “permetrà fer més senzill el transport i situarà Barcelona a l'avantguarda en tecnologia intel·ligent pel transport urbà i interurbà”

L'Associació 22@Network bcn, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona, ha celebrat, en el marc de l'Smart City Expo World Congress, el dissetè dinar-col·loqui del cicle de conferències Àgora 22@Network bcn, que té com a objectiu apropar les últimes innovacions tecnològiques al lideratge social i empresarial de la ciutat.

Aquest dinar-col·loqui ha tractat sobre la T-Mobilitat, la nova targeta del transport públic a Catalunya que molt aviat estarà operativa i incorporarà les últimes tecnologies per fer més senzill el viatge.

Isabel Olaya, Directora de la Divisió de Transport a Indra, una de les empreses membre del consorci guanyador del concurs per desenvolupar T-Mobilitat, ha presentat la conferència “T-Mobilitat: fer més senzill el transport” i ha analitzat aquest projecte que s'articula a través d'un contracte de col•laboració entre el sector públic i el sector privat i que “permetrà situar Barcelona a l'avantguarda en tecnologia intel•ligent pel transport urbà i interurbà i consolidar-se com una de les ciutats de referència en l'àmbit de les Smart Cities, estenent els seus avantatges a tot Catalunya”. Durant la seva intervenció ha explicat que actualment 4 de cada 10 usuaris del transport utilitzen mètodes de pagament sense efectiu i que un terç dels usuaris utilitza les aplicacions mòbils per obtenir informació sobre horaris i trànsit. 

Per la seva part, Òscar Playà, Director de T-Mobilitat ATM, durant la seva intervenció sobre “T-Mobilitat: Projecte de mobilitat. Sistema Intel·ligent de bitlletatge. Sistema d’Informació per a Catalunya” ha explicat que aquest nou projecte “reduirà els costos de manteniment, millorarà la seguretat i les pèrdues d’informació”. A més, ha explicat que “el sistema s’ha dissenyat d’acord a normes internacionals, tant en la gestió com en els sistemes tecnològics, per tal de suportar diferents models tarifaris, ser interoperable i escalable”. També permetrà “la coexistència de transport públic, aparcaments, peatges, bicicleta pública, etc.”

La benvinguda i presentació de l’acte ha estat a càrrec de Xavier Monzó, president de 22@Network bcn, qui ha destacat que “el 22@ és un model de transformació social i un districte obert a integrar iniciatives d’èxit com la T-Mobilitat”.

En finalitzar, ha tingut lloc el col·loqui dels ponents amb els assistents, que ha estat moderat per Enric Urreta, Vicepresident de l’Associació 22@Network bcn.

El 17è Àgora 22@Network bcn s’ha celebrat en el marc de l'Smart City Expo World Congress, l'esdeveniment líder mundial per a projectes per a ciutats intel·ligents que se celebra a Barcelona del 14 al 16 de novembre a Fira de Barcelona Gran Via.

ROBOTS PARA TODO: RETOS Y OPORTUNIDADES DE LA ROBÓTICA

ROBOTS PARA TODO:  RETOS Y OPORTUNIDADES DE LA ROBÓTICA

Almuerzo-Coloquio con Francesco Ferro, CEO de PAL ROBOTICS

El próximo jueves, día 1 de diciembre, en el hotel Meliá Sky Barcelona

La Asociación de Empresas e Instituciones 22@network bcn organiza el próximo jueves, día 1 de diciembre, la última Conferencia -Coloquio Agora22@Network bcn del año con la que concluye su tercer ciclo.

“Robots para todo: Retos y oportunidades de la robótica” es el título de la conferencia: La  robótica ha salido de las fábricas y se instala progresivamente en todos los ámbitos de la vida cotidiana. Se abre un amplio abanico  de posibilidades empresariales, de nuevos productos y servicios más allá de los orígenes puramente industriales.

¿Cuáles son las propuestas de la robótica en ámbitos como la salud, el retail, o el hogar? ¿Y  cuáles sus grandes retos?

De todo esto tratará en su presentación Francesco Ferro, CEO y fundador de Pal Robotics, emprendedor líder con más de 13 años de experiencia en investigación en robótica humanoide avanzada.

 PAL Robotics desarrolla robots para varios entornos: desde robots colaborativos para la llamada Industria 4.0, a robots para asistir a personas mayores o dependientes, pasando por humanoides dinamizadores de acontecimientos. 

AGENDA
Día: Jueves, 1 de diciembre de 2016
Hora: 13:30/16:00h.
Lugar: Hotel Meliá Sky Barcelona. Pere IV, 272/ Diagonal

PROGRAMA
13.30h. Recepción - Networking
14.00h. Bienvenida y presentación a cargo de Ramon Salabert, presidente de 22@Network
14.05h. Robots para todo. A cargo de Francesco Ferro, CEO de Pal Robotics 
14.45h. Almuerzo
15.30h. Coloquio, moderado por Rosa Alba Roig, Directora de Investigación  de Barcelona Televisión  BTV)
15.50h. Networking Café
16.00h. Fin del acto

Inscripción y confirmación de asistencia: Filloy Consultors
Tel. 93 419 19 86 / filloy@filloy.com

22@NETWORK BCN CONSTATA EL CREIXEMENT DE L’ACTIVITAT I EL PODER D’ATRACCIÓ DEL DISTRICTE 22@ PER A GRANS EMPRESES I INSTITUCIONS

22@NETWORK BCN CONSTATA EL CREIXEMENT DE L’ACTIVITAT I EL PODER D’ATRACCIÓ DEL DISTRICTE 22@ PER A GRANS EMPRESES I INSTITUCIONS

L’Associació d’Empreses i Institucions 22@Network bcn, formada per més de  100 empreses i presidida per Ramon Salabert, constata el creixement de l’activitat i el poder d’atracció del districte 22@ per a grans empreses i institucions compromeses amb la innovació. L’últim cas ha estat el de Henkel Ibérica, companyia líder en marques de consum i tecnologia, que ha traslladat la seva seu corporativa al districte de la innovació, concretament al complex CornerStone, amb l’objectiu de “treballar en un espai que combina modernitat, mobilitat, eficiència i sostenibilitat”. 

Juntament amb Henkel, dues noves empreses s’han incorporat també a l’Associació d’Empreses i Institucions 22@Network bcn. Es tracta de SOSMÀTIC, dedicada a l’assistència informàtica telefònica, i de Pal Robotics, pionera en la fabricació de robots androides, aplicables al món de l’empresa.

Innovació i lideratge del Districte
Les últimes activitats i reconeixements sobre innovació, excel•lència i internacionalització al districte de la innovació 22@ situen al centre tecnològic CINC, membre de 22@Network bcn, com a un dels millors centres de negocis d’Espanya, i al Youth Hostel Twentytú, també membre de l’Associació, com a establiment turístic certificat amb el Biosphere Responsible Tourism per la seva aposta pel turisme responsable. Així mateix Alstom, des de la seva seu mundial al districte 22@, ha consolidat el creixement de la seva divisió eòlica a mercats estrangers amb contractes de mil milions en diferents països.

Activitat creixent
El districte 22@ creix en nombre d’empreses i institucions, compta ja amb 8.000 empreses que donen feina a 95.000 professionals, el 75% dels quals tenen estudis universitaris, el 42% es dediquen a activitats econòmiques i el 30% a activitats intensives en coneixement. Creix també l’activitat empresarial i institucional en el camp de la innovació. 

EL III CONGRÉS INTERNACIONAL DE REPARACIÓ DE LA MEDUL·LA ESPINAL D’STEP BY STEP HA PRESENTAT EL TREBALL DEL DOCTOR NORD-AMERICÀ REGGIE EDGERTON

EL III CONGRÉS INTERNACIONAL DE REPARACIÓ DE LA MEDUL·LA ESPINAL D’STEP BY STEP HA PRESENTAT EL TREBALL DEL DOCTOR NORD-AMERICÀ REGGIE EDGERTON

La Fundació Step by Step, centre de rehabilitació especialitzat en lesions medul•lars i el recolzament a la recerca, ha celebrat avui al Recinte Modernista de l'Hospital de Sant Pau de Barcelona la tercera edició del Congrés Internacional de Reparació de la Medul•la Espinal (III International Spinal Cord Repair Meeting ISCORE’15).

Durant el Congrés, en el que hi han participat experts de referència d’Estats Units, Canadà, França i Escòcia, el Doctor Reggie Edgerton, Professor del Departament de Neurobiologia de la Universitat de Califòrnia Los Angeles (UCLA), USA, ha presentat un estudi recent en el que ha aconseguit que cinc lesionats amb paràlisis completa puguin moure parcialment les seves cames, mitjançant una estimulació de la medul•la espinal amb implants electrònics no invasius a través de la pell. El Doctor ha combinat aquest tractament amb l’entrenament del lesionat amb l’exosquelet Esko, també utilitzat a la Fundació Step by Step, que permet als lesionats aixecar-se i caminar durant el seu tractament de rehabilitació. 

“L'estimulació transcutània  permet estimular la medul•la espinal de tal forma que pot activar circuits que reconecten el cervell a les neurones que controlen els músculs”, ha explicat Edgerton. Els  resultats de l'estudi suggereixen que el corrent elèctric desperta aquests circuits, que estaven “adormits” en lloc de morts.

Per la seva part, el Dr. François Giuliano, del Raymond Poincaré Hospital de París, ha anunciat l’ús de la teràpia gènica, introduint gens que eliminen els espasmes que provoquen la degeneració de la bufeta o la pèrdua de control voluntari. Aquesta nova línia d’investigació treballarà en millorar les dificultats que poden experimentar els lesionats medul•lars, especialment a aquells amb lesions més greus.

El Dr. F.J. Rodríguez, de l’Hospital de Paraplègics de Toledo, ha explicat que està treballant en un estudi amb rates que pretén aplicar a persones mitjançant el transplantament de cèl•lules mesenquimals, en pacients amb lesions recents, inferiors a 72 hores, amb l’objectiu de tractar i millorar determinat tipus lesions.

L’acte ha comptat amb la presència de Frederic Crespo, president de la Fundació Step by Step, i dels membres del  Comitè Científic Organitzador del Congrés el Dr. Filip Lim de la Universidad Autónoma de Madrid i la Dra. Victoria Moreno, del CIPF (Centro de Investigación Príncipe Felipe de Valencia), així com del Dr. Miguel Ángel González, cap de la Unitat de Lesió Medul•lar de l’Hospital Vall d’Hebron i vicepresident de la Fundació Step by Step, qui ha avançat que “s’estan realitzant investigacions prometedores per tractar als lesionats medul•lars que veuran els seus resultats d’aquí deus anys”. 

El ISCORE’15 és el major Congrés sobre els avenços en la recerca biomèdica entorn a la recuperació de la funció de la medul•la espinal, i ha comptat amb la participació de clínics, neurocirurgians i biòlegs moleculars que volen convertir el seu coneixement en opcions terapèutiques pels lesionats medul•lars. 

GRUP20, L'ASSOCIACIÓ DE FIRMES MITJANES D'AUDITORIA, REIVINDICA L'AUDITORIA DELS COMPTES DEL SECTOR PÚBLIC LOCAL

GRUP20, L'ASSOCIACIÓ DE FIRMES MITJANES D'AUDITORIA, REIVINDICA L'AUDITORIA DELS COMPTES DEL SECTOR PÚBLIC LOCAL

Grup20, l'Associació de les principals firmes mitjanes d'auditoria, amb la finalitat d'augmentar la transparència de les entitats locals, reivindica que els ajuntaments d'una certa dimensió, a partir d'uns 5.000 habitants, tinguin l'obligació de ser sotmesos periòdicament a una auditoria externa, bé sigui pels propis òrgans públics de control o per auditors privats contractats per col•laborar en aquestes funcions. 

Actualment, només un percentatge inferior al 10% de les entitats locals –entre municipis, mancomunitats, empreses municipals i fundacions– són sotmesos a algun tipus d'auditoria externa. 

Des de Grup20 consideren que és necessari reforçar els actuals controls com una mesura per afavorir la transparència, tal i com ha manifestat l’Instituto de Censores Jurados de Cuentas de España (ICJCE), que presentarà els paràmetres –dimensions de població i volum del pressupost, entre altres– que al seu judici podrien delimitar els municipis subjectes a aquesta exigència. 

Grup20 se suma a la proposta del ICJCE de crear un marc de l'auditoria pública que defineixi, a més, el mecanisme de selecció dels auditors i els seus honoraris i els tipus d'auditoria exigibles als municipis, i constituir un regulador i un registre oficial específics.

Grup20 donarà suport al ICJCE en aquest projecte, així com a totes aquelles iniciatives que persegueixin aquest mateix objectiu de millorar la transparència en l'activitat econòmica pública i privada.

2 de 22