Contacto

Filloy Consultors


Provença, 175, Àtic 2ª
08036 Barcelona

T 934 191 986
F 934 050 220
@ filloy@filloy.com

cerrar

Inici |Sala de premsa | Recull de Notícies

blog

Sala de premsa
Recull de Notícies

22@Update Breakfast del mes de gener: “La unió del tramvia per la Diagonal connectaria Francesc Macià i Glòries en 15 minuts”

22@Update Breakfast del mes de gener: “La unió del tramvia per la Diagonal connectaria Francesc Macià i Glòries en 15 minuts”

22@Network bcn, l’Associació d’Empreses i Institucions del districte de la innovació 22@, ha organitzat avui a la Universitat Pompeu Fabra-Campus Poblenou la 126ª edició del 22@Update Breakfast, que ha tractat sobre “La unió del tramvia per la Diagonal”.

Xavier Monzó, President de 22@Network bcn, ha presentat aquesta edició del 22@ Breakfast que ha tractat sobre el projecte urbà per unir els dos tramvies per la Diagonal, iniciativa que està actualment en el centre del panorama polític i cívic de Barcelona i que ha estat molt debatut. Monzó ha assegurat que “el creixement exponencial del districte 22@ fa necessari un estudi de la mobilitat”.

Durant l’acte s’ha aprofundit en les conseqüències que tindria la implantació del projecte en la mobilitat de Barcelona, i com afectaria també al 22@.

L'Update ha estat a càrrec de Xavier Binefa, professor i coordinador del Grau en Enginyeria Matemàtica en Ciència de Dades de la UPF, qui ha presentat els resultats de l'Enquesta de Mobilitat 22@ i ha revelat els punts més interessants i les necessitats de mobilitat dels treballadors i els estudiants del districte. 

Aquesta enquesta, realitzada a 1.600 treballadors del districte, indica que la majoria de treballadors es desplacen amb metro, tren i bus. El 75,4% ho fan amb vehicles motoritzats, dels quals un 56,6% motoritzat públic i 18,8% motoritzat privat. El 14,3 % es desplaça amb transport no motoritzat i el 10,3 a peu. Pel que fa als efectes de la unió del tramvia en la mobilitat en el 22@, ha assegurat que “un 33% dels treballadors del districte 22@ es beneficiarien de la unió del tramvia i s’estalviarien una mitjana de 6 minuts en els seus desplaçaments i un 21% dels trajectes amb cotxe o moto serien més ràpids amb transport públic”.

L'Innovador del mes ha estat Pere Macias, director de l'estratègia per a la connexió del tramvia de l'Ajuntament de Barcelona, qui ha presentat la conferència "La unió del tramvia: la revolució de l'eficiència", durant la qual ha tractat sobre el possible impacte que tindria en la mobilitat de tota la ciutat, i els beneficis que proporcionaria en el districte.

Durant la seva intervenció ha explicat que “la demanda de transport públic ha crescut els darrers anys, el que ha fet que qualitat del servei baixi en el sistema de transport metropolità pel que cal augmentar l’oferta, aplicant mesures com l’increment de la freqüència de pas”. Ha afegit que “hi ha un tram de la Diagonal amb una gran acumulació de línies de bus que alenteix la seva velocitat a 8 km/h i suposa que el trajecte de Francesc Macià a Glòries sigui d’uns 35 minuts, quan amb tramvia podria ser de 15 minuts”.

En finalitzar, Antoni Oliva, Director Executiu de 22@Network bcn, ha presentat l’actualitat de l’Associació i les novetats al districte 22@, entre les que destaca la incorporació a l’Associació de la consultoria d’innovació Connecting Brains i de Metalogenia, dedicada a la foneria de peces de ferro i acer. Ha explicat també els avenços de les comissions d’innovació, d’empresa i medi ambient, i d’urbanisme i anunciat que 22@Network participa en el procés participatiu “Repensem el 22@”.

La Fundació Step by Step ha presentat avui el projecte “Welcome”, una iniciativa que dóna visibilitat als comerços sense barreres arquitectòniques

La Fundació Step by Step ha presentat avui el projecte “Welcome”, una iniciativa que dóna visibilitat als comerços sense barreres arquitectòniques

Les cadires de rodes han estat les protagonistes dels comerços de Portal de l’Àngel en un migdia festiu amb ball inclusiu, gegants i capgrossos

Barcelona, Desembre de 2017.- La Fundació Step by Step, centre de rehabilitació especialitzat en lesions medul•lars i el suport a la recerca, ha presentat avui la seva nova iniciativa “Welcome”, que dóna visibilitat als comerços sense barreres arquitectòniques.

Amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, Step by Step, en col·laboració amb Barna Centre, l'Ajuntament de Barcelona, l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, entitats del sector i el suport de la Secretaria de Polítiques de Discapacitat del PSC, ha presentat la iniciativa “Welcome”, engegada als comerços del Portal de l’Àngel que han apostat per enderrocar barreres obrint les portes a persones amb mobilitat reduïda perquè puguin participar així, de manera autònoma, activa i segura de la ciutat de Barcelona.

Durant la jornada, Step by Step ha lliurat als establiments accessibles el seu distintiu Welcome i les cadires de rodes han estat les protagonistes dels aparadors i interiors dels comerços.

La presentació de Welcome ha comptat amb música, ball inclusiu, gegants i capgrossos, i una xocolatada.

Durant la presentació, ha tingut lloc la lectura del manifest d’agraïment de les persones lesionades en l'exercici de la responsabilitat social dels establiments que els han permès gaudir de plena autonomia.

La cadira de rodes ha estat la protagonista als aparadors i interiors de: Bershka, Cottet Optics, IceWatch, Merceria Santa Ana, Pans&Company

Frederic Crespo, President de la Fundació Step by Step, ha assegurat que “l’objectiu d’aquesta iniciativa és agrair la sensibilitat dels comerços i sensibilitzar sobre la integració familiar, lúdica i laboral de les persones amb problemes de mobilitat”.

Renovació de la junta directiva de Grup20

Renovació de la junta directiva de Grup20

Mercè Martí (Kreston Iberaudit), Presidenta; Pere Ruiz (Faura Casas), Vicepresident; Ramón Riera (Vir Audit), Secretari; Noelia Acosta (Audiaxis), Tresorera; i Joan Siurana (Moore Stephens Addveris), Vocal.

Desembre de 2017.- El Plenari de Grup20- Fòrum de Reflexió, Debat i Opinió d'Auditoria- ha aprovat per unanimitat la renovació de la Junta Directiva de l'Associació amb la reelecció de Mercè Martí (Kreston Iberaudit) com a Presidenta, Pere Ruiz (Faura Casas) com a Vicepresident, Ramón Riera (Vir Audit) com a Secretari i Noelia Acosta (Audiaxis) com a Tresorera. La Junta es completa amb la incorporació d'un nou membre, Joan Siurana (Moore Stephens Addveris), com a Vocal. 

La renovada Junta Directiva seguirà amb gestió de l'Associació durant els propers dos anys.

L'Associació està configurada per destacades empreses del sector de l'auditoria que representen un 10 % de la facturació total del mercat espanyol i un 40 % de la facturació de les firmes mitjanes.

Grup20 lidera iniciatives de debat com el principal interlocutor de les firmes mitjanes amb els representants institucionals del sector de l'auditoria.

La renovada Junta Directiva vol seguir promovent l'exercici professional dels auditors i debatre sobre tots els aspectes relacionats amb l'auditoria, el seu paper en la societat i, en general sobretot el referent a la transparència de la informació financera i econòmica.

Inauguració “ABLANES”, el nou concessionari de la Selva i Maresme nord, i presentació del “SEAT ARONA”

Inauguració “ABLANES”, el nou concessionari de la Selva i Maresme nord, i presentació del “SEAT ARONA”

L’acte d’inauguració ha comptat amb l’assistència de Mikel Palomera, Director General de SEAT; de l'Alcaldessa de Blanes, Pepa Celaya; el President de Grup Lesseps, Jaume Roura Calls; i el Director General de Grup Lesseps, Jaume Roura Banús; juntament amb autoritats i personalitats de Blanes i localitats de la Selva i Maresme nord.

Blanes.- Ahir a la tarda va tenir lloc a Blanes la presentació i l'inici de la comercialització del model “SEAT Arona” amb motiu de la inauguració del nou concessionari exclusiu de SEAT que, amb el nom comercial d’ABlanes, donarà cobertura i servei integral de la marca a la Selva i Maresme nord i tot el seu entorn.

El llançament del nou “Arona” ha despertat una gran expectació amb la seva arribada al concessionari. Durant la seva presentació a Blanes, el Director General de Seat, Mikel Palomera, ha assegurat que “'a SEAT volem ser els líders absoluts en vendes a Espanya en automoció l'any 2018 i ja estem en el camí. Actualment estem a la segona posició a Europa i som la marca que més creix en l'àmbit europeu. A Catalunya SEAT aporta el 4% del PIB català i l'11% de les exportacions a tot el món".

L’acte d’inauguració ha comptat amb l’assistència de l'Alcaldessa de Blanes, Pepa Celaya; el President de Grup Lesseps, Jaume Roura Calls; i el Director General de Grup Lesseps, Jaume Roura Banús; juntament amb autoritats i personalitats de Blanes, la Selva i Maresme nord.

L'Alcaldessa de Blanes, Pepa Celaya, ha afirmat que “SEAT forma part de la nostra història familiar i personal” i ha agraït a SEAT l'obertura d'aquest concessionari a Blanes que "confirma el nostre gran potencial per a inversors". Per la seva part, el President de Grup Lesseps, Jaume Roura Calls, ha assenyalat que "Seat i Grup Lesseps venim a cobrir la mancança d'un concessionari a Blanes per donar servei de Seat a la zona".

ABlanes, el nou concessionari de la marca d'àmbit europeu SEAT a les comarques gironines, amplia les localitzacions del Grup Lesseps Motor, que disposa d'altres instal·lacions a Martorell, Barcelona, Badalona i Mataró.

 

El dissetè dinar – col·loqui “Àgora 22@Network bcn” presenta la “T-mobilitat, la nova targeta del transport públic a Catalunya”

El dissetè dinar – col·loqui “Àgora 22@Network bcn” presenta la  “T-mobilitat, la nova targeta del transport públic a Catalunya”

Aquesta iniciativa “permetrà fer més senzill el transport i situarà Barcelona a l'avantguarda en tecnologia intel·ligent pel transport urbà i interurbà”

L'Associació 22@Network bcn, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona, ha celebrat, en el marc de l'Smart City Expo World Congress, el dissetè dinar-col·loqui del cicle de conferències Àgora 22@Network bcn, que té com a objectiu apropar les últimes innovacions tecnològiques al lideratge social i empresarial de la ciutat.

Aquest dinar-col·loqui ha tractat sobre la T-Mobilitat, la nova targeta del transport públic a Catalunya que molt aviat estarà operativa i incorporarà les últimes tecnologies per fer més senzill el viatge.

Isabel Olaya, Directora de la Divisió de Transport a Indra, una de les empreses membre del consorci guanyador del concurs per desenvolupar T-Mobilitat, ha presentat la conferència “T-Mobilitat: fer més senzill el transport” i ha analitzat aquest projecte que s'articula a través d'un contracte de col•laboració entre el sector públic i el sector privat i que “permetrà situar Barcelona a l'avantguarda en tecnologia intel•ligent pel transport urbà i interurbà i consolidar-se com una de les ciutats de referència en l'àmbit de les Smart Cities, estenent els seus avantatges a tot Catalunya”. Durant la seva intervenció ha explicat que actualment 4 de cada 10 usuaris del transport utilitzen mètodes de pagament sense efectiu i que un terç dels usuaris utilitza les aplicacions mòbils per obtenir informació sobre horaris i trànsit. 

Per la seva part, Òscar Playà, Director de T-Mobilitat ATM, durant la seva intervenció sobre “T-Mobilitat: Projecte de mobilitat. Sistema Intel·ligent de bitlletatge. Sistema d’Informació per a Catalunya” ha explicat que aquest nou projecte “reduirà els costos de manteniment, millorarà la seguretat i les pèrdues d’informació”. A més, ha explicat que “el sistema s’ha dissenyat d’acord a normes internacionals, tant en la gestió com en els sistemes tecnològics, per tal de suportar diferents models tarifaris, ser interoperable i escalable”. També permetrà “la coexistència de transport públic, aparcaments, peatges, bicicleta pública, etc.”

La benvinguda i presentació de l’acte ha estat a càrrec de Xavier Monzó, president de 22@Network bcn, qui ha destacat que “el 22@ és un model de transformació social i un districte obert a integrar iniciatives d’èxit com la T-Mobilitat”.

En finalitzar, ha tingut lloc el col·loqui dels ponents amb els assistents, que ha estat moderat per Enric Urreta, Vicepresident de l’Associació 22@Network bcn.

El 17è Àgora 22@Network bcn s’ha celebrat en el marc de l'Smart City Expo World Congress, l'esdeveniment líder mundial per a projectes per a ciutats intel·ligents que se celebra a Barcelona del 14 al 16 de novembre a Fira de Barcelona Gran Via.

2 de 22