Contacto

Filloy Consultors


Travessera de Gràcia, 56 3o 1a
08006 Barcelona

T 934 191 986
F 934 050 220
@ filloy@filloy.com

cerrar

Inici |Sala de premsa | Fecavem

blog

Sala de premsa
Client: Fecavem

La nova normativa de distribució protegeix als concessionaris davant la reorganització de les xarxes prevista per les marques

La nova normativa de distribució protegeix als concessionaris davant la reorganització de les xarxes prevista per les marques

El portaveu de la Federació de Concessionaris de l'Automoció

(FACONAUTO), ha defensat avui en roda de premsa la idoneïtat de la nova normativa de distribució de l'automoció, aprovada el passat 15 de febrer pel Congrés dels Diputats, atès que protegirà els interessos dels concessionaris espanyols davant la reorganització de les xarxes que ja estan duent a terme algunes marques.


En la seva intervenció va assegurar que aquestes reorganitzacions estaven destinades aendurir les ja de per si mateix dures condicions que suporten les pimes concessionàries per al desenvolupament de la seva activitat, la qual cosa comportaria el tancament de molts punts de venda, amb la consegüent pèrdua d'ocupacions i de teixit empresarial. Des de 2008 s'han perdut 35.000 ocupacions de professionals qualificats.


Fins a l'aprovació de la Llei d'Economia Sostenible, els concessionaris tenien una situació jurídica d'absoluta indefensió perquè les marques podien modificar unilateralment el contingut essencial dels contractes i resoldre'ls sense compensació.


El portaveu de la patronal dels concessionaris va recalcar el fet que les marques només hauran d'indemnitzar als concessionaris si aquestes resolen els contractes unilateralment.


Respecte a la recompra de l'excedent dels cotxes passats 60 dies en estoc, es va

puntualitzar que aquesta recompra només afecta a les unitats no sol·licitades pels

concessionaris, fet pel qual les marques hauran de començar a fabricar sobre comanda, centrant-se en els models que més es vénen i els més demandats pels compradors, la qual cosa repercutirà en un mercat interior més sa i, per tant, més fort.


En aquest sentit, es va recordar que la nova normativa no hauria d'interferir en les

inversions dels fabricants al nostre país, atès que més del 80% de la seva producció

s'exporta i els projectes de fabricació que es plantegen a nivell global.


Una llei oportuna i necessària


En la seva intervenció va argumentar que el nou marc legal no és fruit de la improvisació, sinó del treball de més de 15 anys, temps en el qual la patronal dels fabricants ANFAC no ha volgut asseure's a discutir amb FACONAUTO una Llei de Contractes de Distribució.


Així mateix, es va destacar el gran consens que ha tingut en la seva tramitació, tant al

Senat com al Congrés dels Diputats, pel que va assegurar que la nova normativa és fruit de l'exercici responsable dels representants de la sobirania popular.


A més, va recordar que la llei no és excepcional ni única a Europa, ja que la Llei

d'Agències s'aplica als contractes de distribució a Alemanya, Àustria i França. En aquest sentit, també va argumentar que la normativa va en línia amb una resolució del Parlament Europeu, que el passat mes de maig de 2010 va instar a la Comissió Europea a aplicar als distribuïdors del sector de l'automoció la mateixa protecció dels agents comercials.


Finalment, es va agrair públicament la mediació del ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, i va expressar la seva confiança a consensuar amb totes les parts un marc jurídic favorable per a un sector clau dins de l'economia del nostre país.

La patronal catalana del sector de l'automoció acorda iniciar accions legals contra el govern d'Espanya i la Generalitat de Catalunya

Els concessionaris han revertit aquesta quantitat als clients des de l'inici del Pla

Barcelona, 27 de maig de 2010.- L'Assemblea General de la Federació Catalana de Venedors de Vehicles a Motor (FECAVEM), patronal catalana de l'automoció, ha acordat en la seva reunió celebrada a Lleida iniciar accions legals contra el govern d'Espanya i la Generalitat de Catalunya per reclamar l’ impagament del deute als concessionaris pels plans d'ajuda a l'automoció.

En concret, el govern central i la Generalitat han de satisfer un deute de 6 milions d'euros, que ja han estat revertits pels concessionaris als clients. Aquest deute s'uneix als perjudicis ocasionats per aquest avançament i pels inconvenients que comporta als clients pendents de rebre el vehicle adquirit i posa en perill, com denúncia la patronal, els llocs de treball de milers d'empleats.

FECAVEM és la Federació Patronal Catalana de Venedors de Vehicles a Motor que representa els comerciants dedicats a la compravenda de vehicles a motor de Catalunya. És una Associació sense ànim de lucre que agrupa les quatre associacions provincials de venedors de vehicles de Catalunya (GVVM, CORVE, ASTAVE i Associació Provincial d’Automoció de Lleida). El col·lectiu que representa aquesta Federació genera un important volum de negoci i gestió financera als consumidors. Els llocs de treball que genera directament superen els 50.000, dels quals més de 20.000 corresponen als serveis de venda.


Jaume Roura Calls, reelegit president de FECAVEM

Jaume Roura Calls, reelegit president de FECAVEM

La Patronal Catalana del Sector de l'Automoció agrupa a més de 6.700 empreses que ocupen a més de 52.000 treballadors

Barcelona, 13 de desembre de 2010.- L'Assemblea de l'Automoció de Catalunya de la Federació Catalana de Venedors de Vehicles a Motor (FECAVEM), patronal catalana de l'automoció, ha reelegit per majoria a Jaume Roura Calls president de la federació.
L'elecció ha tingut lloc durant la celebració del Saló del Vehicle d'Ocasió, que organitza Fira de Barcelona i que ha estat també presidit per Jaume Roura.
FECAVEM és la Federació Patronal Catalana de Venedors de Vehicles a Motor que representa als empresaris - concessionaris dedicats a la compravenda de vehicles a motor de Catalunya. És una Associació sense ànim de lucre que agrupa les quatre associacions provincials de venedors de vehicles de Catalunya (GVVM, CORVE, ASTAVE i Associació Provincial d’Automoció de Lleida).
El col·lectiu que representa aquesta Federació genera un important volum de negoci i gestió financera als consumidors. Representa a un total de 6.752 empreses que ocupen a 52.624 persones.
FECAVEM participa amb els seus representants en altres organitzacions empresarials de major àmbit, tant a nivell sectorial -com l'organització d'empresaris metal·lúrgics CONFEMETAL-, com a nivell intersectorial- Foment, CEOE, Confederació de Comerç, FACONAUTO.

1 de 1