Contacto

Filloy Consultors


Travessera de Gràcia, 56 3o 1a
08006 Barcelona

T 934 191 986
F 934 050 220
@ filloy@filloy.com

cerrar

Inici |Els nostres clients | Barcelona Activa

logo

Barcelona Activa
- 22@ Update breakfast

22@ Update Breakfast a la seu de Telefònica de la torre Diagonal 00

La telefonia mòbil i les seves aplicacions en el món empresarial i privat han conformat un univers molt dinàmic que evoluciona constantment. Dispositius mòbils amb accés a Internet, geolocalització, càmeres fotogràfiques i prestacions indefinides proporcionen una oportunitat constant per crear un món de possibilitats cada vegada més gran.

El 22@Updatae Breakfast del mes de febrer va tenir lloc a l’Auditori de la Torre Telefónica Diagonal 00, coincidint amb la celebració de Barcelona Mobile Congressa la Fira de Barcelona, del 27 de febrer a l’1 de març. Aquesta cita ha estat considerada, una vegada més, una oportunitat molt important per a la ciutat i encara més quan Barcelona està preparant la gran oportunitat que representa convertir-se en la primera Mobile World Capital, del 2013 fins el 2018.

L’edició del Breakfast de febrer va comptar amb la participació d’Oriol Ribera, Cap de Relacions Institucionals d’R+D Telefónica Digital i Ginés Alarcón, president de la Fundació Ctecno. Va presentar el programa, Joaquim Olivé, vicepresident de 22@Network i va donar la benvinguda a l’acte Ramon Salabert, conseller executiu de Telefónica a Catalunya. En primer lloc, Salabert va fer referència al primer aniversari del nou edifici de Telefónica situat ara a l’espai del Fòrum. Després de 35 anys a l’antic edifici d’Av. de Roma, la nova seu suposa per a la companyia una renovació de l’espai i una “bona oportunitat per treballar en aquest aparador mundial” i lloc de concentració de les noves tecnologies. Salabert va destacar també la importància del Mobile Congress i l’aportació de Telefónica a la candidatura de Barcelona com a seu del Mobile World Capital.

Telefónica vol ser “el pal de paller de tots els que tinguin un projecte

El nou edifici de Telefónica de la Diagonal es va inaugurar el 12 de gener de 2011, és un gratacels de 110 metres i per ell passen milers de treballadors de diferents països del món. “L’anglès és l’idioma vehicular de la delegació –va dir Salabert i la seva activitat està basada, especialment, en la investigació i l’àrea del multimèdia. Ramon Salabert va posar a la disposició dels investigadors el nou edifici de Telefónica. El conseller executiu va insistir en la vocació de la companyia com aglutinadora de projectes, i va animar els emprenedors en el camp de la telefonia digital a formar part d’una xarxa que permeti treure a la llum noves iniciatives. Salabert va dir que Telefónica vol ser “el pal de paller de tots els que tinguin un projecte. L’empresa està disposada a recolzar iniciatives amb recorregut -va dir.

Joaquim Oliva, vicepresident de 22@Network, va presentar seguidament Oriol Ribera, cap de relacions Institucionals d’R+D Telefónica digital, qui va parlar sobre la visió de l’entitat respecte al futur i va explicar quines són les línies d’investigació i desenvolupament d’aplicacions mòbils i multimèdia que està efectuant la companyia. El cap de Relacions Institucional d’R+D va presentar el nou sentit que la telefonia pot aportar a l’actual situació del país. Oriol Ribera va parlar sobre el pla de treball de la seva àrea i les seves responsabilitats.

Barcelona Mobile World Capital és un repte molt important per a la ciutat i la seva passió per la tecnologia

Ribera va mostrar als assistents del Breakfast alguns exemples de la seva feina d’investigació, com l’impacte del Giffbaff Mobile Network, on les comunitats d’usuaris organitzen i es converteixen en transmissors de la informació. A més, Ribera va assegurar la voluntat expressa de Telefónica per assumir protagonisme a la candidatura de Barcelona Mobile World Capital, això és un repte molt important per a la ciutat –va dir- i va presentar el vídeo de Telefónica en defensa de la candidatura de Barcelona, on es mostra la passió d’una ciutat pel món de les tecnologies i el dinamisme competitiu que això suposa.

Per finalitzar el 22@Update Breakfast de febrer, Ginés Alarcón, president de la Fundació CTecno, va parlar sobre la indústria vinculada al mòbil, i va assenyalar el brillant moment que viu el sector de les tecnologies, malgrat la crisi profunda en la qual estan sumides la resta de les indústries tradicionals i, en general, totes les àrees de la societat. El sector de les tecnologies en aquests moments crea llocs de treball –va assegurar. Alarcón va parlar també sobre l’evolució de la telefonia durant els darrers anys i va ressaltar l’enorme èxit i evolució dels mòbils malgrat la desconfiança inicial d’alguns empresaris. Ginés Alarcón va dir que un Iphone o un Smartphone pot canviar la vida de les persones.

Es crea la Mobile World Capital Foundation per coordinar projectes relacionats amb la telefonia mòbil

Ginés Alarcón, exdirectiu de T-Systems, ha estat anomenat responsable d’operacions de la Mobile World Capital Foundation i s’encarregarà de coordinar activitats i projectes relacionades amb la telefonia mòbil i les telecomunicacions. “Això ha de ser un treball de tots”- va dir Alarcón. La nova institució s’ha presentat aquest 27 de febrer en el marc del Barcelona Mobile Congress. L’organisme comptarà amb un patronat format pel Govern Central, la Generalitat, l’Ajuntament i Fira de Barcelona. Gines Alarcón, va recordar que ell va ser el primer president del 22@Network i també que el primer Breakfast va tenir lloc fa vuit anys a la seu de T-Systems.

Per finalitzar l’acte, Josep M. Piqué, Ajuntament de Barcelona, va fer un resum de les activitats que han tingut lloc al 22@ recentment així com les previsions per a les properes setmanes. Durant els dies 8 i 9 de febrer, ha tingut lloc el Transfiere a la ciutat de Màlaga, on el 22@ va tenir una presencia destacada. El 6 de març està previst la primera edició del Marketplace de Talent, impulsat per les comissions de Talent i RH. També el 6 de març, se celebra el 10è aniversari del Barcelona Media. Martin Kaplan, titular de la càtedra Norman Lear en Entreteniment, Mitjans i societat a l’Escola Annenberg per a la Comunicació i Periodisme de la University of Southern California, impartirà la sessió-col·loqui “De l’espectador passiu al participatiu: la Transformació de la Indústria de Continguts”, a l’Auditori Imagina.