Contacto

Filloy Consultors


Travessera de Gràcia, 56 3o 1a
08006 Barcelona

T 934 191 986
F 934 050 220
@ filloy@filloy.com

cerrar

Inici |Sala de premsa | Arxiu: Desembre de 2010

blog

Sala de premsa
Arxiu: Desembre de 2010

Presentat a la fundació step by step l’ exoesquelet rewalk

Presentat a la fundació step by step l’ exoesquelet rewalk

Barcelona, 16 de desembre de 2010. La Fundació Step by Step ha acollit avui la presentació en exclusiva a Europa de l’exoesquelet Rewalk, un aparell que permet als usuaris de cadira de rodes aixecar-se, caminar i pujar i baixar escales.

L’acte ha comptat amb la presència de més de 50 lesionats medul·lars del centre de rehabilitació Step by Step, que han vist com Radi Kaiuf, un avaluador de Rewalk que va quedar paralític el 1988, ha pogut aixecar-se de la cadira de rodes i caminar gràcies a l’exoesquelet Rewalk.

Rewalk ha estat desenvolupat per l’empresa d’Israel Argo Medical Technologies i ha estat dissenyat per a que les persones amb una lesió medul·lar puguin recuperar autonomia i mobilitat. Es tracta del primer invent tecnològicament avançant que suposa un complement i una alternativa a la cadira de rodes.

L’aparell funciona amb un motor elèctric amb bateria recarregable que, mitjançant una sèrie de sensors i motors, permet a les persones amb lesió medul·lar aixecar-se, caminar i pujar i baixar escales a voluntat. A més a més, al permetre una postura vertical, ajudar a alleujar molts dels inconvenients relacionats amb l’ús de la cadira de rodes com són els problemes urinaris, respiratoris, cardiovasculars i digestius.

El lesionat és el qui decideix quines funcions vol fer mitjançant un comandament que té diferents opcions: aixecar-se i asseure’s, caminar i pujar i baixar escales. Per a caminar els sistema utilitzat és el d’inclinació, el lesionat s’inclina cap endavant per caminar i cap endarrere per aturar-se. 

Aquest avenç té un important impacte en el camp de les lesions medul·lars, enguany en el primer pla de l’actualitat gràcies a la campanya de sensibilització de La Marató de TV3 a favor d’aquesta causa.

Jaume Roura Calls, reelegit president de FECAVEM

Jaume Roura Calls, reelegit president de FECAVEM

La Patronal Catalana del Sector de l'Automoció agrupa a més de 6.700 empreses que ocupen a més de 52.000 treballadors

Barcelona, 13 de desembre de 2010.- L'Assemblea de l'Automoció de Catalunya de la Federació Catalana de Venedors de Vehicles a Motor (FECAVEM), patronal catalana de l'automoció, ha reelegit per majoria a Jaume Roura Calls president de la federació.
L'elecció ha tingut lloc durant la celebració del Saló del Vehicle d'Ocasió, que organitza Fira de Barcelona i que ha estat també presidit per Jaume Roura.
FECAVEM és la Federació Patronal Catalana de Venedors de Vehicles a Motor que representa als empresaris - concessionaris dedicats a la compravenda de vehicles a motor de Catalunya. És una Associació sense ànim de lucre que agrupa les quatre associacions provincials de venedors de vehicles de Catalunya (GVVM, CORVE, ASTAVE i Associació Provincial d’Automoció de Lleida).
El col·lectiu que representa aquesta Federació genera un important volum de negoci i gestió financera als consumidors. Representa a un total de 6.752 empreses que ocupen a 52.624 persones.
FECAVEM participa amb els seus representants en altres organitzacions empresarials de major àmbit, tant a nivell sectorial -com l'organització d'empresaris metal·lúrgics CONFEMETAL-, com a nivell intersectorial- Foment, CEOE, Confederació de Comerç, FACONAUTO.

Les firmes d'auditoria Forward Economics i Oliver Camps s'incorporen a Grup20, Fòrum de reflexió, debat i opinió d'auditoria.

Les firmes d'auditoria Forward Economics i Oliver Camps s'incorporen a Grup20, Fòrum de reflexió, debat i opinió d'auditoria.

L'Associació està configurada per vint destacades empreses del sector de l'auditoria que representen un 40 % 
de la facturació de les firmes mitjanes

Barcelona, 13 de Desembre de 2010.- El Plenari de Grup20, Fòrum de Reflexió, Debat i Opinió d'Auditoria ha aprovat per unanimitat la incorporació de dos nous membres, Forward Economics i Oliver Camps, especialitzats en l'auditoria d'Entitats sense Ànim de Lucre i en l'auditoria del sector públic, respectivament. 

Forward Economics i Oliver Camps han decidit unir-se al Grup20 per participar amb els objectius de l'associació, dirigits a una millora constant de l'exercici professional de l'auditor i a un acostament a la realitat de l'empresari i a les seves necessitats mitjançant una informació rellevant i transparent.

Grup20 està format actualment per vint firmes mitjanes del sector de l'auditoria, que representen el deu per cent de la facturació total del mercat espanyol i un quaranta per cent de la facturació de les firmes mitjanes.

OLIVER CAMPS és una firma d'auditoria i consultoria amb 30 anys d'experiència en els diferents vessants del control de la gestió econòmica i financera d'empreses i entitats públiques i privades.

FORWARD ECONOMICS és una firma d'àmbit estatal, fundada el 1991 i dedicada exclusivament a l'auditoria, ja sigui de Comptes Anuals, com de Justificació de Subvencions. També compta amb un àrea d'activitat centrada en la realització de dictàmens pericials.

Biocat i l’Ajuntament de Barcelona signen un conveni per impulsar la biotecnologia sota la marca “Barcelona Biotech”

Biocat i l’Ajuntament de Barcelona signen un conveni per impulsar la biotecnologia sota la marca “Barcelona Biotech”

L’acord vol promocionar Barcelona com a ciutat i localització especialment destacada per desenvolupar-hi activitats en aquest sector

Barcelona, 2 de desembre de 2010.- El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi William Carnes, i el president de la Comissió Executiva de Biocat, Manel Balcells, han signat aquest matí un conveni de col·laboració que regula l’ús de la nova marca “Barcelona Biotech”, registrada per part del consistori.

Mitjançant aquest acord, es coordinaran les accions per a la promoció i projecció de Barcelona com a entorn atractiu i dinàmic en els àmbits de la biotecnologia, la biomedicina i les tecnologies mèdiques.

“Aquest conveni representa una gran oportunitat per a Barcelona, per situar-se com a ciutat capdavantera en el sector de la biotecnologia i per continuar atraient talent i inversió a la ciutat”, ha assenyalat el tinent d’alcalde Jordi William Carnes.

A més, “suposarà facilitar la projecció de Barcelona com un entorn geogràfic atractiu i dinàmic en el sector de la biotecnologia, la biomedicina i les tecnologies mèdiques, tant en l’àmbit estatal com internacional”, ha apuntat el president de la Comissió Executiva de Biocat, Manel Balcells. 

Impuls internacional
Aquest acord també servirà per contribuir a l’atracció d’empreses foranes i d’inversió estrangera en el sector bio. També es promourà el coneixement i es vol millorar la percepció de la societat catalana envers la biotecnologia, la biomedicina i les tecnologies mèdiques.

Per tot això, tant l’Ajuntament de Barcelona com Biocat promocionaran la ciutat de Barcelona mitjançant la participació conjunta en fòrums, congressos i fires que es considerin estratègics per a la projecció de la nova marca “Barcelona Biotech”. A més, col·laboraran perquè la ciutat aculli esdeveniments de relleu en l’àmbit internacional d’aquest sector.

Fòrum Biocat
Més de 700 representants d’empreses i entitats de biotecnologia, biomedicina i tecnologies mèdiques de la BioRegió de Catalunya es donen cita avui, a la Casa Llotja de Mar, en la tercera edició del Fòrum Biocat. Sota el lema “Connecta, fem futur”, aquest Fòrum vol fomentar la col·laboració conjunta dels diferents agents i impulsar la innovació.

L’empresa VCN Biosciences, que desenvolupa nous fàrmacs biotecnològics d’elevada potència enfront el càncer, guanyadora del Premi BioEmprenedorXXI

L’empresa VCN Biosciences, que desenvolupa nous fàrmacs biotecnològics d’elevada potència enfront el càncer, guanyadora del Premi BioEmprenedorXXI

El Fòrum Biocat acull el lliurament d’aquest premi impulsat per “la Caixa”, Barcelona Activa, Biocat, Fundación Genoma España i la Cambra de Comerç de Barcelona

Barcelona, 2 de desembre de 2010.- L’empresa VCN Biosciences, sorgida del grup de Viroteràpia de l’Institut Català d’Oncologia, ha guanyat aquest migdia la tercera edició del Premi BioEmprenedorXXI, que reconeix el millor pla de creació d’empresa innovadora en el sector de ciències de la vida.

Aquest programa, impulsat per la Caixa”, Barcelona Activa, Biocat, Fundación Genoma España i la Cambra de Comerç de Barcelona , pretén facilitar als participants la creació de la seva empresa mitjançant un conjunt d’activitats formatives i l’anàlisi de viabilitat de les idees de negoci.

VCN Biosciences, empresa promoguda pel Dr. Manel Cascalló, el Dr. Ramon Alemany i el Dr. Gabriel Capellà, desenvolupa nous fàrmacs biotecnològics d’elevada potència i selectivitat per fer front al càncer a partir de la plataforma tecnològica que ofereixen els anomenats adenovirus oncolítics. El sistema d’acció dels virus oncolítics és la multiplicació selectiva en cèl·lules tumorals, cosa que provoca alhora la seva mort.

Aquest premi consisteix en una dotació econòmica de 20.000 euros, així com un conjunt d’actuacions dirigides a accelerar el creixement d’aquest projecte, com són un curs formatiu d’alt nivell en estratègia empresarial a la Universitat de Cambridge, presència en una fira internacional de referència del sector, participació en un pont tecnològic i d’innovació i sis mesos gratuïts en la incubadora d’empreses de Barcelona Activa.

Reconeixement a dos finalistes
El Premi BioEmprenedorXXI també ha guardonat a ImmunNovative Developments (primer finalista) i iMicroQ (segon finalista) amb 10.000 i 5.000 €, respectivament, així com amb iniciatives com accés a activitats formatives i de participació en congressos de referència del sector.

La spin-off universitària de base biotecnològica ImmunNovative Developments està especialitzada en el desenvolupament de productes per a la prevenció, diagnosi i tractament de la sèpsia i altres malalties inflamatòries de base immunitària. Aquesta spin-off està impulsada pel servei d’immunologia de l’Hospital Clínic i, en concret, per Francisco Lozano, Teresa Lloret i Enric Panadès.

Per la seva part, el segon finalista ha estat l’empresa iMicroQ, encarregada de la producció i comercialització de kits per a la detecció ràpida de patògens i toxines per al sector agroalimentari. Aquesta empresa, impulsada pel Centre d’Innovació en Biotecnologia de la Universitat Rovira i Virgili i promoguda per Carlos Arias, Viviana Duarte, Diego Bejarano, Pablo Lozano i Ioanis Katakis, porta a terme l’explotació comercial de la tecnologia per a la producció de microsistemes integrats serigrafiats.

El Premi BioEmprenedorXXI ha comptat amb la participació de 18 projectes, procedents d’universitats i entitats d’arreu de Catalunya i focalitzats en diferents subsectors.


1 de 2