Contacto

Filloy Consultors


Travessera de Gràcia, 56 3o 1a
08006 Barcelona

T 934 191 986
F 934 050 220
@ filloy@filloy.com

cerrar

Inici |Sala de premsa | Arxiu: Novembre de 2010

blog

Sala de premsa
Arxiu: Novembre de 2010

Una trentena d’empreses i institucions de la BioRegió de Catalunya assisteixen al congrés BIO-Europe

La delegació catalana està liderada per Biocat, que va organitzar a Barcelona el passat mes de març el Bio-Europe Spring amb la participació més alta de les edicions de primavera (1.788 delegats de 1.061 companyies).
Barcelona, 15 de novembre de 2010.- Una trentena d’empreses i entitats de la BioRegió de Catalunya, encapçalada per Biocat, participen a partir d’avui i fins al dimecres 17 de novembre a Bio-Europe Munich, l’edició de tardor del congrés de partenariat més gran d’Europa, que se celebra dos cops l’any.

Els assistents podran donar a conèixer els últims avenços en biotecnologia i biomedicina i establir contactes amb possibles socis. Els organitzadors preveuen que més de 1.600 empreses i 2.800 líders de la indústria biotecnològica i farmacèutica hi assisteixin, xifres que representen un creixement del 13% respecte a l’any anterior. A més, estan programades més de 10.500 reunions one-to-one per fomentar les col·laboracions.

La presència catalana ha registrat un creixement comparativament major. Enguany hi assisteixen 27 empreses catalanes (un 25% més que l’any passat), d’un total de 53 empreses espanyoles que s’hi han apuntat. Entre les companyies catalanes presents, hi trobem Almirall, Advancell, Archivel Farma, Ferrer Group, Isdin, Lacer, Oryzon Genomics, Palau Pharma, entre d’altres, i institucions com l’Institut Universitari de Ciència i Tecnologia.

Bio-Europe Spring
L’edició prèvia de primavera de la fira Bio-Europe es va celebrar el passat mes de març a Barcelona. Liderada per Biocat, Bio-Europe Spring va representar l’edició amb més èxit i amb més participació (1.788 delegats de 1.061 companyies) de la seva modalitat. En aquesta trobada es van realitzar més de 9.000 reunions one-to-one entre les empreses participants que es va traduir en nombrosos acords de tipus comercial, financer i de recerca.

La fundació step by step celebra el seu tercer aniversari amb un sopar benèfic

La fundació step by step celebra el seu tercer aniversari amb un sopar benèfic

Durant l’acte s’ha anunciat la creació d’un nou comitè científic d’experts que estudiarà noves línies d’investigació en aquest camp

Barcelona, 12 de Novembre de 2010. La Fundació Step by Step (SbS), centre de rehabilitació per a lesionats medul·lars, ha celebrat el seu tercer aniversari amb un sopar benèfic presidit per l’alcaldessa de L’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, que ha comptat amb la presència de més de 300 participants i representants del món institucional, empresarial, social, esportiu, solidari i mèdic.

Després de 1.000 dies en funcionament, la Fundació ha anunciat la creació d’un comitè científic d’experts que treballarà en la recerca de noves línies d’investigació en aquest camp. Els doctors Miguel Ángel González Viejo, Cap de la Unitat de Lesionats Medul·lars de l’Hospital Vall d’Hebron; Anna Veiga, Directora Científica del Servei de Medicina de la Reproducció de l’institut Universitari Dexeus; Thomas Graf, investigador de la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats; Mercè Avellanet, Cap del Servei de Rehabilitació de l’Hospital Nostra Senyora Meritxell de Andorra; Victoria Fumadó, professora de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona; Filip Lim, professor del Departament de Biologia Molecular de la Universitat Autònoma de Madrid i Mayte Moreno, Doctorada en el camp de biologia per la Universitat Complutense de Madrid, formen el nou comitè científic impulsat per la Fundació Step by Step.

Com a últim avenç en recuperació s’ha presentat una nova tècnica importada d’Israel, de la mà d’Amit Goffer, Fundador de Rewalk, que incorpora nous avenços tècnics en la rehabilitació de lesionats medul·lars.

Durant els seus tres anys d’activitat, el centre Step by Step ha ofert més de 6.000 hores de tractament de fisioteràpia per a la rehabilitació de lesions medul·lars i paràlisi cerebral i ha destinat més de 300.000 € al seu tractament i 50.000 € a l’adquisició de maquinària d’última generació.

Segons Frederic Crespo, President de la Fundació i també usuari del centre, “aquest tractament facilita una millora de la qualitat de vida dels lesionats i del seu entorn familiar i afectiu, a la vegada que contribueix a un increment de la nostra autonomia personal.”

Ha destacat també la gran evolució del centre pel que fa a la procedència dels seus usuaris: “del total dels lesionats atesos, un 13% provenen de fora de Catalunya (València, La Rioja, Canàries, Andalusia, Madrid, Múrcia, etc.) i s’han ofert també tractaments a persones de Japó, Estats Units, Àfrica, Romania, Regne Unit, Escòcia, Malí i Dubai, que han pogut conèixer el mètode aplicat al centre, únic a Europa.”

Durant l’acte de celebració del Tercer Aniversari, s’ha lliurat el  Premi Step by Step 2010 a l’empresa de transports MRW, que ha recollit el seu President, Francisco Martín Frías, atenent a la seva exemplar i pionera tasca en l’àmbit de l’acció social al llarg de disset anys i al seu recolzament a campanyes solidàries i humanitàries.

A més a més, el president de la Fundación Step by Step, Frederic Crespo, ha anunciat la propera signatura d’un acord de col·laboració amb el FC Barcelona i el RCD Espanyol. Com a representants del FC Barcelona hi assistiran Carles Rexach i Ramon Palou; i per part del RCD Espanyol, Javier Fernández Díaz.

Sopar Benèfic Cinc Estrelles Michelin

L’acte ha comptat amb la participació de prestigiosos xefs que han col·laborat de forma altruista amb l’objectiu del sopar d’aconseguir recursos per al tractament dels lesionats medul·lars.
El menú d’aquest sopar ha estat elaborat per Joan Roca, propietari del restaurant Celler de Can Roca de Girona, amb tres estrelles a la Guia Michelin; Carles Gaig, del restaurant Gaig, amb una estrella Michelin; i Mey Hofmann, que també amb una estrella Michelin és especialment reconeguda per les seves postres.

2 de 2