Contacto

Filloy Consultors


Travessera de Gràcia, 56 3o 1a
08006 Barcelona

T 934 191 986
F 934 050 220
@ filloy@filloy.com

cerrar

Inici |Sala de premsa | 22@Network

blog

Sala de premsa
Client: 22@Network

Els Models D’Innovació dins de les empreses del 22@Network centren el 22@Update Breakfast de novembre

Els Models D’Innovació dins de les empreses del 22@Network centren el 22@Update Breakfast de novembre

L’Associació d’empreses 22@Network i la multinacional Schneider Electric, especialista global en gestió de l'energia, han protagonitzat l’edició de novembre del 22@Update Breakfast, que ha aplegat prop de 150 empreses interessades en conèixer els models d’innovació que implementen les empreses del 22@, fent èmfasi en la política de Schneider Electric en aquest àmbit.

La comissió d’innovació de L’Associació d’empreses 22@Network, grup que aglomera les empreses capdavanteres del districte de la innovació en un projecte comú ha realitzat un llibre que recull els conceptes i models d’innovació de més de 20 empreses del 22@Barcelona.

Segons el President de 22@Network: “el valor del llibre que avui presentem no resideix tant en un o altre article sinó en el recull pròpiament; una finestra a les diferents aproximacions a la innovació que fan les organitzacions, empreses, universitats i centres tecnològics avui al districte 22@”.

El president de la Comissió el Sr. Xavier Monzó, director general del grup ICA, va presentar davant de tots els assistents com s’organitza la comissió i com, gràcies a la col·laboració de totes les empreses s’ha pogut realitzar una recopilació amb els models d’innovació que implementen les empreses  de l’associació.

Schneider Electric ha participat en aquesta edició com a referent d’innovació dins de l’Associació 22@Network presentant el seu model d’innovació. José-Emilio Serra, Director de Marketing i Comunicació de Schneider Electric, ha afirmat: “Schneider Electric fa I+D+P: innovació, desenvolupament i passió. L'any passat vam invertir més de 800 milions d'euros en aquest concepte. L'èxit de qualsevol empresa rau en la capacitat d'innovar”. La ponència ha anat a càrrec del Sr. Jose Miguel Solans, Director d’Innovació d’Schneider Electric, que ha remarcat que el model d’innovació de l'empresa es basa en la creació de processos participatius, en constant revisió, i amb la implicació de tots els agents per aconseguir una major coordinació i eficiència del procés.

Per finalitzar el Conseller Delegat de 22@Barcelona, Josep Miquel Piqué, ha destacat la feina de l’Associació i d’Schneider Elèctric en especial, agraint la seva implicació en el bon desenvolupament del projecte 22@Barcelona i presentant-los com la veritable força del districte. Schneider Electric té a Barcelona la seva seu per l'àrea EMEAS, que compren Europa, Orient Mitjà, Àfrica i Amèrica del Sud. 



L’estudi d’arquitectura Pich Aguilera, membre de l’associació d’empreses 22@Network, ha dissenyat l’eix de sostenibilitat de la fira Construmat

L’estudi d’arquitectura Pich Aguilera, membre de l’associació d’empreses 22@Network, ha dissenyat l’eix de sostenibilitat de la fira Construmat

L’estudi d’arquitectura Pich Aguilera, membre de l’associació d’empreses 22@network, ha dissenyat l’eix de sostenibilitat de la Fira Construmat que s’ha celebrat del 16 al 21 de maig a Fira de Barcelona


Aquest any la fira s’ha estructurat en tres eixos: Sostenibilitat, Rehabilitació i Innovació i s’ha pogut veure què estan fent els diferents agents del sector de la construcció per transformar-se i canviar cap a un compromís mediambiental.


Dins de Construmat, una de les Fires de construcció europees més importants, s’ha explicat el sector des de múltiples disciplines (arquitectes, filòsofs, experts en gastronomia) sota el lema: “Edificar significa principalment habitar”. 


L’eix de sostenibilitat que ha ideat Pich Aguilera en col·laboració amb EIG-Eco Intelligent Growth ha posat de manifest com Catalunya està liderant i profunditzant en les característiques essencials de l’edificació en la realitat mediterrània i la seva contribució a la millora medi ambiental. Les propostes, tant a nivell de ciutat, com des del treball dels joves arquitectes ja tenen realitats en projectes concrets. 


Èxit de participació a la primera edició del concurs kamishibai

Èxit de participació a la primera edició del concurs kamishibai

La primera edició catalana del concurs Kamishibai, organitzada per ASA (Associació per la Sostenibilitat en la Arquitectura) amb el suport de AUS (Agrupació catalana, amb els mateixos objectius) del col·legi d’Arquitectes de Catalunya i de l’Associació d’Empreses i Institucions de 22@Barcelona, 22@Network, ha comptat amb la participació de nombrosos projectes dels que en destaca la seva qualitat i creativitat.
Kamishibai és un concepte japonès que data del segle XII i que va ressorgir amb la gran depressió a l’any 1920 i que servia per definir un equipament mòbil, similar a un quiosc, que s’utilitzava per vendre productes i explicar historietes a nens i adults.
Prenent com a punt de partida el kamishibai i aprofitant que aquest any és l’any Cerdà, ASA juntament amb AUS del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i l’Associació d’empreses 22@Network, van promoure un concurs destinat a la creació de prototips de kamishibai del segle XXI ideats per fomentar la disminució de la mobilitat privada i l’ús intensiu de les noves tecnologies i premiant al projecte guanyador amb la finançament necessari per a la seva creació.
En l’obra de Cerdà, l’espai urbà ha estat sempre lloc de relació entre les persones, el que afavoreix l’ intercanvi de productes i serveis. Però aquest espai presenta un inconvenient, és fixa, el comprador ha d’acudir a un lloc, pròxim o distant, per abstenir-se de determinats productes o obtenir certs serveis.
Per aquest motiu el concurs Kamishibai tracta d’incentivar la creació d’elements ambulants, sostenibles i innovadors que permetin, com va dir Cerdà, ubicar algunes de les activitats al carrer.
El projecte guanyador és el projecte “Energy & go” obra de dos estudiants de l’escola Elisava, adscrita a la Universitat Pompeu Fabra. Tracta sobre un dispositiu per les bicicletes que es col·loca com si fos un remolc i que calcula l’energia que ha generat el ciclista. El jurat va destacar “el reconeixement social (i econòmic) de l’ús de la bicicleta que planteja el projecte, al convertir en “euros per bescanviar en bitllets de transport públic” el número de kilòmetres que realitza el ciutadà en bicicleta. Aquest prototip, com fixen les bases del concurs, s’intentarà impulsar en el districte 22@Barcelona.
El projecte mencionat ha estat:
B:here: Un quiosc mòbil per a què les persones puguin connectar-se a Internet o accedir a determinats serveis municipals que s’alimentarà amb energia solar i es podrà plegar per al seu transport.
El jurat decideix donar un accèssit, pels seus múltiples usos i la seva proposta optimista i desinhibida a:
Creando Historias. Un vehicle amb pedals anomenat “ConecTandem” dotat d’antenes ajuda a crear relacions i connexions amb els habitants de la ciutat mitjançant l’ús d’unes polseres bluetooth que incorporen el perfil de la persona. Cada cop que dues persones amb perfils similars s’apropen la polsera els avisa.
Altres dels projectes finalistes han estat:
The Constant Mobile Gardener: Un ciclotaxi d’ús compartit que pot fer funcions de reg en zones verdes de la ciutat.
Imaha Mukashi: Un despatx portàtil que es pot moure per la ciutat gràcies a la col·laboració del cotxe elèctric i que pot adoptar diferents formats. Està pensat per albergar reunions, punts d’informació o petits teatres.
En el futur, indubtablement, altres activitats, com la premiada en el concurs d’ASA, aniran poblant els nostres carrers i places. Nous artilugis, fixes o ambulants, poden donar nova activitat a l’espai urbà.
El concurs ha comptat amb el patrocini de la Generalitat de Catalunya, de l’Associació 22@Network i el recolzament de l’Ajuntament de Barcelona.
El jurat va ser presidit per Teresa Batlle (membre d’ASA i representant en el jurat de l’Associació @Network) i integrat per Curro Claret (membre del Comitè científic d’ASA), Josep Llinàs (arquitecte de reconegut prestigi votat pels concursants), Aurora López (representat de la societat municpal 22@Barcelona de l’Ajuntament de Barcelona), Núria Pedrals (representant del departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya), Andrés Perea (membre d’ASA) i Antoni Solanas (President d’AUS del COAC).

Constituïda la nova junta directiva de 22@Network

Constituïda la nova junta directiva de 22@Network

KIM bcn, Schneider Electrics, T-Systems i UPC guanyen les eleccions celebrades durant l’Assemblea General de l’associació. 

22@Network acaba de constituir la seva nova Junta Directiva arran de les eleccions celebrades el passat dia 10 de juny durant l’Assemblea General de l’Associació.

KIM bcn, Schneider Electrics, T-Systems i Universitat Politècnica de Catalunya-UPC van ser les quatre entitats guanyadores que entren a formar part de la Junta Directiva en substitució d’IL3, BDigital, Agbar i UPF. D’aquesta manera, l’actual junta directiva està conformada per INDRA, Eureca Media, Centre d’Innovació Barcelona Media, Pich-Aguilera Arquitectes, Centre Internacional de Negocis de Catalunya, juntament amb les quatre empreses que van resultar escollides.

Durant l’Assemblea General de 22@Network també es van presentar la gestió de la Junta directiva durant el 2009, els comptes de l’exercici tancat a data 31 de desembre de 2009, el pla d’actuació de 2010, així com el pressupost per a l’exercici 2010.

Premis 22@Network

Un cop finalitzada l’Assemblea General, l’Associació d’Empreses i Institucions de 22@Barcelona va celebrar els Premis de la Network 2010, un reconeixement anual a aquelles empreses i institucions que bé des de dins o des de fora de l’Associació han contribuït a l’èxit de l’associació.

Premi Can Canela, a la implicació corporativa en l’Associació 22@Network i els seus objectius: Canal IP

El Premi Can Canela ha recaigut en una organització membre de l’Associació que ha destacat per la seva participació a les diferents iniciatives que desenvolupa 22@Network com és Canal IP, empresa tecnològica que participa de forma activa en la Comissió d’Innovació de l’associació.

Premi Rafael González Tormo, a la implicació personal en l’associació 22@Network i els seus objectius: Esther Comabella d’Innotalentum

El Premi Rafael González Tormo reconeix la tasca realitzada a títol individual per qualsevol treballador de les empreses sòcies que s’ha distingit pel seu paper actiu en el si de 22@Network. Així, els membres del Jurat han decidit atorgar aquest premi a Esther Comabella de l’empresa Innotalentum per la seva participació en les comissions de Recursos Humans i Talent.

Premi Quatre Cantons, a la col•laboració amb el 22@Network dins el Poblenou: Carme Turégano, cap de Serveis Personals del districte de Sant Martí

El Premi Quatre Cantons s’atorga a una persona o organització del barri i no membre de l’associació que ha treballat especialment amb 22@Network, contribuint a estendre la dimensió social del projecte. Aquest guardó ha recaigut en la persona de Carme Turégano, cap de Serveis Personals del districte Sant Martí, per la seva col•laboració en donar a conèixer la dimensió social del projecte 22@Barcelona, així com de l’associació.

Premi John Shields, a la difusió del projecte 22@ més enllà del Poblenou: Greg Clark

El Premi John Shields vol distingir a una persona de fora del districte que ha apostat pel projecte 22@Barcelona i n’ha fet difusió en els seus àmbits, com és Greg Clark, col•laborador d’institucions com The Urban Land Institute, The London Development Agency o l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE). Clark és un gran divulgador del projecte 22@Barcelona arreu del món.

22@Network crea una comissió d’innovació per construir un sistema local de referència en aquest àmbit

Empreses com T-Systems o Schneider Electric i institucions com la UOC o l’Institut Municipal d’Informàtica, entre d’altres, formen part d’aquesta Comissió, que està oberta a tots els socis

L’Associació d’Empreses i Institucions de 22@Barcelona impulsa les comissions com a mecanismes de treball per desenvolupar iniciatives que beneficiïn als seus membre.

22@Network, l’Associació d’Empreses i Institucions de 22@Barcelona, acaba de crear una Comissió d’Innovació que neix amb l’objectiu de “construir un sistema local d’innovació de referència, generador de processos, productes i serveis capdavanters que alhora donin resposta als reptes de la societat i aportin els elements necessaris per a un posicionament competitiu i diferenciat en el mercat global”, tal i com s’afirma el seu president, Josep Maria Vilà.

Tot i que la comissió neix amb la voluntat de que versi sobre la innovació “des d’una perspectiva transversal”, les principals línies d’actuació que es volen encetar són: Foment de la incorporació de processos d’innovació a les empreses; coordinació dels agents i empreses ubicats al districte 22@Barcelona; establiment de mecanismes d’intercanvi i ‘matching’ entre les empreses de l’associació per a la participació en projectes conjunts d’innovació; aprofitament del know-how generat en l’àmbit del 22@, en centres tecnològics, de formació, de recerca i de transferència del coneixement, així com en empreses privades i organitzacions públiques o semipúbliques.

La comissió es configura com un instrument de treball amb una composició oberta en la qual formen part les següents empreses i institucions: A5 Security Consulting Group, Barcelona Media-UPF, Bau-Escola Superior de Disseny, Fundació Digitalent, Digital Spot, Dirección Creativa, Barcelona Digital Centre Tecnològic, Grupo ICA, GTD Sistemas de Información, Institut Municipal d’Informàtica, KIMbcn, Schneider Electric España, T-Systems i UOC.

Entre les primeres iniciatives que engega la Comissió d’Innovació hi ha la promoció del Plan Avanza2 que atorga el Ministerio de Industria, Turismo y Comercio, amb la finalitat de que presentin projectes individuals o col•lectius a aquest pla de finançament per al desenvolupament de tecnologies i capacitats digitals.

Comissions, eina de treball
Aquesta nova Comissió d’Innovació s’uneix a les Comissions de Recursos Humans i Medi Ambient que ja ha impulsat
22@Network i que han desenvolupat iniciatives interessants com són l’impuls d’una borsa de treball amb ofertes dels socis membres o “Staying in Company”, projecte en col•laboració amb la societat municipal 22@Barcelona per atreure, retenir i connectar el talent internacional i local amb el conjunt empresarial del districte de la innovació, potenciant alhora la productivitat.

3 de 3