Contacto

Filloy Consultors


Travessera de Gràcia, 56 3o 1a
08006 Barcelona

T 934 191 986
F 934 050 220
@ filloy@filloy.com

cerrar
blog

Sala de premsa
Client:

NOVÈ DINAR-COL·LOQUI “ÀGORA 22@NETWORK BCN”: GENÍS ROCA DESTACA EL VALOR DE L’ÈTICA EMPRESARIAL COM A AVANTATGE COMPETITIU

NOVÈ DINAR-COL·LOQUI “ÀGORA 22@NETWORK BCN”: GENÍS ROCA DESTACA EL VALOR DE L’ÈTICA EMPRESARIAL COM A AVANTATGE COMPETITIU

L’Associació 22@Network bcn ha organitzat el novè dinar-col·loqui “Àgora 22@Network bcn”, que té com a objectiu acostar les últimes innovacions tecnològiques al lideratge social i empresarial de la ciutat des del districte de la Innovació. 

Aquest dinar-col·loqui ha tancat el segon cicle de conferències d’enguany amb la ponència  â€œTransformació Digital. Tendències tecnològiques per al 2016” a càrrec de Genís Roca, soci president de Roca Salvatella, qui ha analitzat les tendències de l'anomenada transformació digital i la manera com està alterant els entorns personals, professionals i empresarials.

La conferència s’ha centrat en les tendències de l'evolució tecnològica i en les fites organitzatives i empresarials per a l'any 2016. Genís Roca ha destacat “la importància que l’àrea de management de les empreses estudiï el seu pla estratègic i de negoci abans d’afrontar la transformació digital, actualment i cada vegada més, basada en la gestió de dades, després de les anteriors etapes centrades primer en la millora de la logística i més recentment en la reputació de marca”.

Finalment ha remarcat “el valor de l’ètica empresarial com a avantatge competitiu” i ha assegurat que “l’ètica serà el motor del disseny dels nous productes i serveis, així com dels nous models de negoci”.

Genís Roca ha estat escollit el 2013 i 2014 pel diari El Mundo com un dels 25 espanyols més influents en Internet per la seva capacitat d'interpretació dels canvis tecnològics i socioeconòmics. Compta amb més de 25 anys d'experiència en creació de projectes a Internet, direcció d'empreses i exploració del potencial de les xarxes. Ha estat director general d’Infonomía, gerent de les iniciatives a Internet de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i director de microinformàtica a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Manté seccions estables en diferents mitjans de comunicació i és coautor del primer llibre publicat a Espanya sobre el fenomen de la Web 2.0. Actualment és membre, entre d’altres, del Consell Assessor en Tecnologies de la Informació i la Comunicació de la Generalitat de Catalunya i membre del Consejo de Expertos del Sistema de Acreditación de Competencias en Tecnologías de la Información y la Comunicación. 

L’acte ha estat presidit per Ramon Salabert, President de 22@Network bcn, qui ha destacat “l’èxit del format Àgora 22@Network bcn per a la difusió de coneixement i transmissió dels darrers avenços tecnològics.”

Amb aquesta sessió sobre la “Transformació Digital” s’ha tancat el segon cicle de conferències Àgora 22@Network bcn, una cita exclusiva per a la divulgació de les tendències globals que condueixen el procés de canvi tecnològic, social i empresarial, mitjançant el debat per l’acció davant les oportunitats de creixement econòmic, especialment vinculades a les noves tecnologies. En els anteriors col•loquis s’han tractat temes com les Smart Cities, el big data, els drones, la impressió 3D, les oportunitats Post Mobile World Congress, la indústria 4.0, la Internet de les coses o el Cloud.

ÈXIT DE LA CLAUSURA DEL CICLE DE COLOQUIS “DONES EN VALOR” SOBRE LA VISIBILITAT I COMPETÈNCIES FEMENINES EN L’ENTORN PROFESSIONAL

ÈXIT DE LA CLAUSURA DEL CICLE DE COLOQUIS “DONES EN VALOR” SOBRE LA VISIBILITAT I COMPETÈNCIES FEMENINES EN L’ENTORN PROFESSIONAL

L’Associació d’Empreses i Institucions 22@Network bcn, que agrupa a 115 de les principals empreses del districte de la innovació, ha celebrat la clausura del cicle “Dones en Valor”, amb la quarta i última conferència sota el títol “Versatilitat i polivalència”, que ha commemorat el Dia Internacional de la Dona.

 

L’últim col·loqui d’aquest cicle ha comptat amb la col·laboració d’Elena Gómez del Pozuelo, emprenedora i presidenta d’Adigital; i de Mercè Martí, Presidenta Executiva d’IBERAUDIT Kreston. Aquesta última trobada, que s’ha celebrat al nou espai de difusió d’iniciatives i networking Valkiria Hub Space, ha estat presidida per Ramón Salabert, President de l’Associació 22@Network i Conseller de Telefónica Catalunya.

 

El cicle de col·loquis ha estat liderat per Cristina Oliva, Presidenta de la Comissió de Recursos Humans Talent, Esther Comabella de Inno Talentum i Sandra Grau de Gaes, membres de la mateixa comissió.

 

Els col·loquis compten amb la participació de ponents de reconegut prestigi personal i professional i amb representants dels diferents àmbits tècnic, de gestió i de direcció de les empreses membres de l’Associació 22@Network bcn. 

 

Aquest cicle es va iniciar el passat mes de novembre amb el col·loqui “Responsabilitat i compromís” a càrrec d’Anna Mercadé, Directora de l'Observatori Dona Empresa Economia, Cambra de Comerç de Barcelona; i Elisabetta Parroco, Directora Talent Management ALTRAN.

 

El col·loqui del mes de gener va tractar sobre “Adaptabilitat, capacitat negociadora” i va comptar amb la col·laboració de Carme Castro, Socia i Coach de Kainova; i Meritxell Arús, Responsable de Relacions Institucionals a Schneider Electric. La trobada del mes de febrer va tractar sobre “Lideratge, empatia i comunicació” i van participar Laia Serrano, Directora de Barcelona Actúa; i Manuela Rama, Coach executiva i personal.

 

Barcelona, capital mundial de la diabetis

Líders experts mundials es reuneixen avui i demà a CosmoCaixa per elaborar un Pla Estratègic per la propera dècada amb les recomanacions de recerca en teràpies innovadores pel tractament de la diabetis tipus 1

Barcelona, 18 de novembre de 2010.- El nombre de persones que pateixen diabetis tipus 1 ha augmentat recentment a Europa i a la resta del món, amb un increment de casos en nens. Un total de 285 milions de persones d’arreu del món estan afectades per diabetis i es preveu que aquesta xifra augmenti fins al 435 milions de persones al 2030.

Per trobar una cura urgent a aquesta malaltia i tractar-la, experts mundials en el tema es reuneixen avui dijous 18 i demà divendres 19 de novembre a CosmoCaixa Barcelona en el simposi Joint strategic meeting. Type 1 diabetes. New treatments and strategies for the new decade, que organitza el Centre Internacional per al Debat Científic —impulsat per Biocat i l’Obra Social “la Caixa”— conjuntament amb la European Association for the Study of Diabetes (EASD), la Juvenile Diabetes Research Foundation (JDRF), el Centre de Biotecnologia Animal i Teràpia Gènica (CBATEG – UAB) i el Centro Investigación Biomédica en Red  de Diabetes y Enfermedades Metabólicas Asociadas (CIBERDEM),

L’acte de presentació d’aquesta important trobada internacional ha comptat amb la participació del president de la Comissió Executiva de Biocat, Manel Balcells; el director de l’Àrea de Ciència, Recerca i Medi Ambient de la Fundació “la Caixa”, Enric Banda; la directora del Centre de Biotecnologia Animal i Teràpia Gènica (CBATEG), Fàtima Bosch; el president de l’European Association for the Study of the Diabetes (EASD), Ulf Smith; i el president de la European Foundation for the Study of Diabetes (EFSD), Philippe Halban.

Aquesta trobada, que està centrada en les estratègies futures per curar i tractar la diabetis tipus 1, segons ha explicat la directora del CBATEG, Fàtima Bosch, “proporcionarà un marc als investigadors per desenvolupar teràpies innovadores punteres per al benefici individual dels afectats”.

Teràpies innovadores
Utilitzar teràpies innovadores per al tractament de la diabetis tipus 1 a través de l’ús de cèl·lules mare, teràpia gènica, medicina regenerativa i immunoteràpia i establir el pla estratègic per a la futura recerca són els principals objectius del simposi, que reuneix un total de 25 ponents experts en la matèria així com una trentena de destacats joves investigadors catalans i d’arreu del món.



Què és la diabetis?
La diabetis és una malaltia crònica que afecta tots els òrgans del cos humà. Existeixen dos tipus principals de diabetis: tipus 1 i 2. La diabetis tipus 1 és una malaltia autoimmune en la qual el pàncrees d’una persona deixa de produir insulina, hormona que permet al cos obtenir energia del menjar. La diabetis tipus 1 es manifesta principalment durant la infància, l’adolescència i la primera edat adulta i dura tota la vida. La diabetis tipus 2 és un desordre metabòlic en què el cos humà produeix insulina però sense possibilitats d’usar-la d’una manera eficient per obtenir energia del menjar.. Aquesta es diagnostica en persones adultes i no sempre cal tractar-la amb injeccions d’insulina. Tanmateix, l’augment de la obesitat en alguns sectors de la població ha portat a un increment del casos de diabetis tipus 2 entre nens i joves.

La diabetis afecta prop de 24 milions d’americans (un 7,8% de la població), segons la JDRF, i 55,2 milions d’europeus, segons dades de la International Diabetes Federation. A EUA, més d’1,6 milions de persones a l’any se’ls hi diagnostica algun tipus de  diabetis, mentre que a Europa aquest nombre puja a 17,1 milions. Només amb una intensificació de la investigació global, en la qual Europa juga un paper important, s’aconseguirà trobar una cura a aquesta malaltia, indiquen els experts.

La insulina és el principal tractament, que no cura, d’una malaltia que pot originar insuficiència renal, ceguesa, patologies coronàries, amputacions, accidents cerebrovasculars i complicacions durant l’embaràs, arribant en alguns casos a reduir l’esperança de vida de les persones que la pateixen una mitjana entre 7 i 10 anys (el risc és el doble que el que pateixen persones sense aquesta malaltia).

El limitat accés a la insulina als països no desenvolupats, pot comportar problemes severs i morts en edats prematures en nens diabètics.

A Catalunya, el nombre estimat actualment de persones amb diabetis està al voltant de 410.000 (segons l’Enquesta de salut de Catalunya 2006, de la Generalitat de Catalunya). El registre de diabetis tipus 1 de Catalunya, iniciat el 1987, permet conèixer la distribució en l’edat d’inici de la diabetis en els infants i joves. Al voltant de 130-150 infants i joves menors de 14 anys inicien una diabetis de tipus 1 cada any.

Segons han conclòs els experts, “mentre que els esforços clínics i d’investigació necessiten millorar les estratègies terapèutiques existents, hi ha una necessitat considerable per trobar nous tractaments alternatius per a la diabetis”.

Dia Internacional de la Diabetis
El passat diumenge 14 de novembre es va celebrar el Dia Internacional de la Diabetis. L’Organització Mundial de la Salut i la Federació Internacional de la Diabetis van voler amb aquest dia que tant els diabètics, com el personal sanitari, les institucions i la societat en general prenguessin consciència, per un costat, de l’abast, les característiques i les possibles conseqüències d’aquesta malaltia i, per altra, dels beneficis i repercussions positives d’un tractament adequat i del control i un estil de vida sa.

El Dia Internacional de la Diabetis és un homenatge a Frederik Grant Banting, qui juntament amb Charles Best, van aconseguir aïllar per primera vegada la insulina al 1921. Gràcies a aquesta, la diabetis va passar de ser una malaltia mortal a ser una malaltia controlable, com és ara.

Prop d’un centenar d’empreses catalanes participen a la fira de tecnologia mèdica més important del sector

La delegació catalana està liderada per Biocat, la Federación Española de Empresas de Tecnología Sanitaria (FENIN), ACC1Ó i la Cambra de Comerç de Barcelona.
Catalunya representa el hub científic capdavanter del sud d’Europa amb el 50% de la facturació del sector de les tecnologies mèdiques.
Barcelona, 17 de novembre de 2010.- Prop d’un centenar d’empreses de tecnologies mèdiques es donen cita a partir d’avui i fins al proper divendres 19 de novembre en la Fira Medica de Düsseldorf (Alemanya), el fòrum mundial més important de tecnologia per a la medicina.

Companyies fabricants i proveïdors de tecnologies mèdiques com Antonio Matachana, Biosystems, Grifols International, Biokit, Neosurgery, Telstar, així com centres tecnològics com Ascamm o Leitat i institucions com l’Institut de Recerca Biomèdica de Bellvitge, entre d’altres, formen part de la delegació catalana que està encapçalada per Biocat, la Federación Española de Empresas de Tecnología Sanitaria (FENIN), ACC1Ó i la Cambra de Comerç de Barcelona.

Capdavanters del sud d’Europa
La delegació assistent és una representació del sector a Catalunya, hub científic capdavanter del sud d’Europa.

En conjunt, i segons dades de FENIN, les empreses catalanes de tec-med facturen més de 3.700 milions d’euros l’any, el 50% de la facturació del sector a tot l’Estat.. El 3% d’aquesta facturació s’inverteix en R+D+i.

Catalunya compta amb el 38% de les companyies del sector, 270 empreses que comptem amb 15.000 llocs de treball i el 90% de les quals es concentra en l’àrea de Barcelona.

El 25% de les companyies ubicades a Catalunya contracten el 84% dels investigadors del sector. A més, la BioRegió compta amb 60 hospitals públics, sis dels quals estan valorats entre els principals en recerca científica.

El 70% de la demanda en tecnologies mèdiques provenen del sistema de salut local i Catalunya realitza el 52,4% dels assajos clínics d’Espanya.

Fira Medica
La Fira Medica de Düsseldorf és l’esdeveniment més important del món per als experts de la medicina. Més de 4.300 expositors de més de 60 països van participar en l’edició anterior, que va comptar amb una assistència de més de 137.000 visitants.

Durant tres dies els assistents podran conèixer les últimes innovacions tècniques i mèdiques, així com productes mèdics d’arreu del món i les últimes tendències de la indústria.

Una trentena d’empreses i institucions de la BioRegió de Catalunya assisteixen al congrés BIO-Europe

La delegació catalana està liderada per Biocat, que va organitzar a Barcelona el passat mes de març el Bio-Europe Spring amb la participació més alta de les edicions de primavera (1.788 delegats de 1.061 companyies).
Barcelona, 15 de novembre de 2010.- Una trentena d’empreses i entitats de la BioRegió de Catalunya, encapçalada per Biocat, participen a partir d’avui i fins al dimecres 17 de novembre a Bio-Europe Munich, l’edició de tardor del congrés de partenariat més gran d’Europa, que se celebra dos cops l’any.

Els assistents podran donar a conèixer els últims avenços en biotecnologia i biomedicina i establir contactes amb possibles socis. Els organitzadors preveuen que més de 1.600 empreses i 2.800 líders de la indústria biotecnològica i farmacèutica hi assisteixin, xifres que representen un creixement del 13% respecte a l’any anterior. A més, estan programades més de 10.500 reunions one-to-one per fomentar les col·laboracions.

La presència catalana ha registrat un creixement comparativament major. Enguany hi assisteixen 27 empreses catalanes (un 25% més que l’any passat), d’un total de 53 empreses espanyoles que s’hi han apuntat. Entre les companyies catalanes presents, hi trobem Almirall, Advancell, Archivel Farma, Ferrer Group, Isdin, Lacer, Oryzon Genomics, Palau Pharma, entre d’altres, i institucions com l’Institut Universitari de Ciència i Tecnologia.

Bio-Europe Spring
L’edició prèvia de primavera de la fira Bio-Europe es va celebrar el passat mes de març a Barcelona. Liderada per Biocat, Bio-Europe Spring va representar l’edició amb més èxit i amb més participació (1.788 delegats de 1.061 companyies) de la seva modalitat. En aquesta trobada es van realitzar més de 9.000 reunions one-to-one entre les empreses participants que es va traduir en nombrosos acords de tipus comercial, financer i de recerca.

1 de 1